Een wandeling door Antwerpen in het spoor van Gault Millau

Nee, je kan ons bezwaarlijk van onderontwikkelde smaakpapillen betichten. Zowel op het vlak van drank als eten ontzeggen we ons weinig op de Whatmatters redactie. Deze week werden de beste restaurants van het land weer gelauwerd door Gault&Millau. Voor ons een reden om jullie even mee op sleeptouw te nemen langs onze favoriete en bekroonde adresjes in Antwerpen.

Toppers in het vak

Aan de kop van het peloton wijzigt er weinig al gaat wat ons betreft The Jane er een vol punt op vooruit. Niet dat we daar de deur plat lopen, Whatmatters brengt tot op heden niets op, maar de keren dat we er waren was het om duimen en vingers bij af te likken. Hiermee komen ze want ons betreft op gelijke hoogte met ‘t Zilte. Wat ons betreft een net iets te stijve zaak, dat qua prijs-kwaliteitsverhouding door heel wat andere restaurants wordt overtroffen. Maar breek me gerust af als je het niet met mee eens bent, smaak is immers persoonlijk.

Aziaat van het jaar

Verder werd ook de Bún Bar en Restaurant geroepen tot Aziaat van het jaar 2019. Een adresje dat op onze bucketlist staat, maar waar we tot op heden de beentjes nog niet onder tafel hebben gestoken. Tot op heden zijn we in de Volksstraat nog niet veel verder geraakt dan L’épicerie du cirque under the palmtrees en het zusje Moss. Niet dat we dat erg vinden, maar toch, verandering van spijs doet eten.

Als er één zaak die we wel van binnen en van buiten kennen en waar we elke maand minstens 1 keer passeren, dan is het wel Veranda. Door Gault&Millau uitgeroepen tot Gastro-Bistro van het jaar. Volkomen terecht wat ons betreft, want anders hadden we er natuurlijk nooit zowat de helft van het meubilair afbetaald. Geweldige kwaliteit voor een messcherpe prijs. Mogen we hier nog een extra vermelding geven voor de bediening omdat ze ons zelfs last minute nog nooit in de kou en zonder eten hebben laten staan!

Cocktail time

Er is ook een nieuwe categorie “Great Cocktail Bars in Belgium”. Hier is Bar Burbure bij de gelukkigen. Het laatste bezoek en de bijhorende Whisky Sours liggen nog vers – of eigenlijk net niet – in het geheugen. Althans toch bij de vriendin die met een fikse uitbrander de beneveling niet kon verdrijven.

Wij ploegen alvast de komende maanden de gids helemaal door en zullen jullie de beste adresjes voorschotelen: daar mag je zeker van zijn.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Water? Puur culinair genot!

Water? Laat dat nu niet onze favoriete substantie zijn om door onze keelholtes te ...

5 rooftop bars om van te smullen!

Natuurlijk kan je deze zomer terecht in een heel aantal zomerbars, maar wij zoeken ...

Deze vakantievilla in Portugal met vintage Land Rover kan jij huren

Je hoeft in ieder geval geen auto meer te huren… Een volledig uitgeruste vakantievilla ...

Hosting door Fraai