DAD’S LIFE: Center Parcs

“Aqua Mundo”, slechts twee woorden, maar een schrikbeeld om u tegen te zeggen. Veel te veel vadsige lijven en zwembaden naar mijn zin. Water dat varieert van lekker warm, tot ijskoud en een constante tocht die voor een onaangename koude zorgt, telkens je je tussen de zwembaden verplaatst. Tel daar nog de hevige strijd om een plastic stoel te bemachtigen bij op en je merkt onmiddelijk dat ik een koele minnaar van Center Parcs ben en dan het watergebeuren in het bijzonder. Wetende dat alles al begonnen is met het vruchteloos zoeken naar euro om een je spullen in een kastje te kunnen stoppen. Reminder voor jezelf: ja, je bent zelfstandige, ja je betaalt alles met de kaart, maar zorg nu toch maar dat je in toekomst klein geld op zak hebt!

Een rib uit je lijf

Een weekendje ‘pret’ kost al snel € 500, voor enkel het ‘huisje’ uiteraard. Met dat bedrag kan je al een fantastische citytrip beleven naar pak hem beet Londen, maar daar hebben de kids natuurlijk minder aan, althans als je vrouwlief mag geloven. Uiteraard kan je je geen 10 meter in de Aqua Dome begeven of er dient een paardenmolen beklommen te worden, een slijmhandje uit een automaat gedraaid te worden of een ijsje gegeten. Weer een kleine rib die uit het lijf verdwijnt en dan zijn we hier amper een uur of 65, waarvan we er gelukkig nog een beperkt aantal slapen. Een bachelor tripje naar Marbella komt nog goedkoper uit aan het einde van de rit. En is eigenlijk nog rustiger ook …

Tot rust komen in je vakantiehuisje

We zijn er in de herfst, dus jammer genoeg* vinden er een heleboel activiteiten niet plaats. Vergeet het wakeboarden en de waterpedalo maar. De kinderboererij – wat een topactiviteit – is gelukkig gratis, inclusief dieren voederen en konijnen knuffelen. Ondertussen heb je je een breuk gehoffen, zijn je schouders gevoelloos van de kinderpoep in de nek en heb je de speeltuinen wel gezien. Tijd om terug naar het huisje te trekken om het daar te laten afbreken, wat blijkbaar ook al eens eerder is gebeurd. Maar kom, voor het budget van een weekend kunnen ze volgens mij de hele zwerk renoveren.

Wat drijft hen?

Terwijl je ogen op je rug moet hebben om de middelste in de gaten te houden, krijst de kleinste met de rest mee. De oudste is gelukkig thuis gebleven, al zou die ongetwijfeld op zijn iPhone aan het tokkelen zijn geweest. En dit allemaal terwijl je een al bij al matig broodje probeert naar binnen te spelen. Dag twee dus natuurlijk weer het zwembad in, waar de wildwaterbaan toch echt wel een helse tocht blijkt met een koter van nog geen 3. Rest nog dag 3, waarbij je ‘s ochends al redelijk snel uit je woonst wordt gekegeld om de schoonmaak voor de volgende gezinnen te verzorgen. Dit allemaal terwijl ik me de vraag stel: wat zou koppels zonder kinderen drijven om naar hier te komen. Misschien iets om Paul Jambers op te zetten …

Maar als dan in de wagen terug richting Antwerpen, docher 1 enthousiast vertelt  hoe geweldig ze de vakantie en het huisje vond, dan weet je hoe volstrekt irrelevant het bovenstaande gemekker is. Vooral omdat ook vrouwlief tevreden terugblikt. Het was weer eens een geweldig goed besteed fortuin, bedankt Center Parcs en tot volgende keer.

* Milde ironie
Foto credits: Facebook Center Parcs

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

Hosting door Fraai