Buigen of barsten? Samsung komt met smartphone die je kan opvouwen!

Dat scheelt ons alvast een scherm of drie per jaar!

Als er één zekerheid is in het leven van een Whatmatters-redacteur, dan is het wel een smartphone-scherm of drie dat jaarlijks sneuvelt. Hoewel het thuisfront vaak de opmerking geeft dat het scherm aan onze handen plakt, plakt het duidelijk niet hard genoeg en laten we het ding wel eens uit onze handen glippen. Of een buigbaar exemplaar soelaas zal brengen, valt nog te onderzoeken maar dat het net iets flexibeler zal worden is een feit.

Ere wie ere toekomt, ze zijn niet de eersten, de rekels van Samsung. Displaymaker Royole heeft onlangs de FlexPai uitgebracht, de allereerste opvouwbare telefoon maar het is wel Samsung dat op mysterieuze wijze hun vouwbaar exemplaar presenteerden op de Samsung Developer Conference in San Francisco. Op een donker podium werd de Infinity Flex Display vertoond. Over al de rest (de behuizing,…) werd nog woord gerept.

Wat weten we dan wel? Wanneer je hem dichtvouwt is het een telefoon, als je hem uitvouwt is het een tablet met een 7,3 inch Oled-scherm dat volgens de Zuid-Koreanen alvast honderdduizenden keren kan open- en toevouwen.

Wanneer we de telefoon mogen verwachten is nog niet duidelijk. Momenteel zijn ze nog bezig om hem verder te perfectioneren. Maar dat dit de toekomst is, dat weten we nu al zeker!

tcoc

You May Also Like

Pimp Your PS4!

Staat er ondertussen een PlayStation 4 te blinken naast je 4K UHD flatscreen? Het heeft ...

Knutsel je eigen flipperkast in elkaar!

Er was een tijd in een ver verleden, toen er nog amper sprake was ...

Personaliseer je sterke drank!

Je eigen gin-, rum- of vodkalabel, maar geen zin om een hele distilleerderij of ...

Hosting door Fraai