Arepa’s: de nieuwe hype in foodland?

Als rasechte foodie de trends bijhouden is geen sinecure. Wat vandaag nog hip en happening is, is morgen alweer verdwenen. Of arepa’s een blijvertje worden, joost mag het weten, maar dat maakt het er niet minder lekker op.

Veggie is ons dingen niet, heel die gezonde healthy hype laten we grotendeels voorbijgaan, maar tegen een arepa zeggen we geen nee. In Colombia en Venezuela eten het ze het al jaren en nu lijkt ook Europa klaar voor de arepa. Deegballetjes van voorgekookt maismeel, water en zout frituren, meer is het niet.

Alles kan en mag

Hoewel het hard op een pitabroodje lijkt, valt het qua smaak totaal niet te vergelijken. In Latijns-Amerika krijg je arepa’s veelvuldig als side dish voor de kiezen geschoven en vullen ze het met werkelijk alles. Van pepers over, zwarte bonen tot en met Nutella. Simpelweg alles wat je nog in je koelkast vindt en waar geen haar op staat kan je er tussen stoppen.

Arepas Bar

Bij onze noorderburen kan je sinds kort in de Arepas bar in Amsterdam terecht. Daar willen ze het concept 4 maanden lang in de markt zetten om te kijken of het aanslaat. Wil je zelf aan de slag? Receptjes zat op YouTube!

Hier in België is het zoals gebruikelijk nog even wachten voor de eerste horecazaak die inspeelt op deze trend de deuren opent. Weet jij een adresje waar je nu al kan genieten van overheerlijke arepa’s, geef het ons zeker door!

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Mag het wat meer zijn? Curvy & Plus Size Fashion Weekend!

Ik denk dat we ondertussen bij Whatmatters wel specialisten in ‘missverkiezingen” mogen noemen. Van ...

Voor de 18de keer de Antwerp Tattoo Convention

Nee, wij hebben er geen. Waarom niet? Angst, geen behoefte aan, geen idee eigenlijk… ...

Onze droomvilla staat in Zuid-Afrika, Kaapstad (Foto's)

Zuid-Afrika, eerlijkheidshalve moeten we bekennen dat we dit nog moeten leren ontdekken. Maar als ...

Hosting door Fraai