Arepa’s: de nieuwe hype in foodland?

Als rasechte foodie de trends bijhouden is geen sinecure. Wat vandaag nog hip en happening is, is morgen alweer verdwenen. Of arepa’s een blijvertje worden, joost mag het weten, maar dat maakt het er niet minder lekker op.

Veggie is ons dingen niet, heel die gezonde healthy hype laten we grotendeels voorbijgaan, maar tegen een arepa zeggen we geen nee. In Colombia en Venezuela eten het ze het al jaren en nu lijkt ook Europa klaar voor de arepa. Deegballetjes van voorgekookt maismeel, water en zout frituren, meer is het niet.

Alles kan en mag

Hoewel het hard op een pitabroodje lijkt, valt het qua smaak totaal niet te vergelijken. In Latijns-Amerika krijg je arepa’s veelvuldig als side dish voor de kiezen geschoven en vullen ze het met werkelijk alles. Van pepers over, zwarte bonen tot en met Nutella. Simpelweg alles wat je nog in je koelkast vindt en waar geen haar op staat kan je er tussen stoppen.

Arepas Bar

Bij onze noorderburen kan je sinds kort in de Arepas bar in Amsterdam terecht. Daar willen ze het concept 4 maanden lang in de markt zetten om te kijken of het aanslaat. Wil je zelf aan de slag? Receptjes zat op YouTube!

Hier in België is het zoals gebruikelijk nog even wachten voor de eerste horecazaak die inspeelt op deze trend de deuren opent. Weet jij een adresje waar je nu al kan genieten van overheerlijke arepa’s, geef het ons zeker door!

Unibet
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

unibet

You May Also Like

The renaissance of work van Fosbury & Sons

Nu hebben we bij Whatmatters de luxe om een beetje te werken als nomaden. ...

De eerste in een lange rij zomer pop-ups: Jardim!

Dat in Antwerpen altijd wat te beleven valt en zeker in de zomer dat ...