Aconnia: zero emission, full luxe

Ja, bij Whatmatters gaan we al eens graag bootje varen, maar we geven het toe, de kans dat we ooit een teen op dit pareltje zetten is betrekkelijk klein. De fonkelnieuwe Acciona, getekend door de Britse designer Andy Waugh, is een dikke 182 meter lang en telt maar liefst 8 dekken. Wij zouden ze niet graag opblinken, al zit het jacht momenteel nog in conceptfase.

Zero emission

Het mooie aan deze drijvende villa? Het is de bedoeling dat de Acionna aangedreven gaat worden door waterstof, waardoor het uitgangspunt zero emission is. Momenteel wordt de aandrijving met waterstof al getest bij cruises, maar ook bij jachten die lange afstanden kunnen overbruggen kan het nuttig zijn.

Luxe all over the place

Allemaal goed en wel maar wat heeft dit schip aan leuks te bieden? Wel de squashers krijgen er hun veldje, uiteraard kan ook de helikopter neergezet worden en een gigantisch indoor zwembad zorgt ervoor dat je niet in de oceaan moet duiken. Uiteraard wordt er ook een enorm salon voorzien op het achterdek zodat je over het water kunt uitstaren en dat zal niet met een glaasje flut champagne zijn nemen we aan. Wat het jacht moet gaan kosten en of het zelfs ooit in productie komt, geen idee, maar wegdromen kan alvast.

Unibet
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

unibet

You May Also Like

Op hun bakkes: Enfusion League

Nee, bij Whatmatters zijn we geen vechtersbazen. Niet dat we flauw vallen van wat ...

De bucketlist voor samen mét haar

Er zijn best wel wat mensen die een bucketlist hebben. Bij Whatmatters doen we ...

Influencer Yannick Somers is living the good life!

Het is dat we ons lijf niet mee hebben, of we hadden misschien ook ...