5 stijltrends voor komende winter

De wintercollecties hangen weer volop in de winkels. Maar wat zijn nu eigenlijk de stijltrends van de wintermode van 2018? Van casual sportief tot een stoere cowboylook, in dit artikel nemen we je graag mee naar de 5 meest opvallende trends in mannenmode voor komende winter.

Casual sportief

De stijltrends voor winter 2018 zijn zeer divers te noemen. Zo lieten de modehuizen afgelopen jaren steeds al zien dat sportswear een invloed heeft op de mannenmode. En deze trend is ook deze winter weer van de partij. Combineer een jogging pantalon met een hoodie jacket of ga voor sneakers onder een kostuum of pantalon. Een sportieve toets geven aan je outfit is altijd een succes: casual maar verzorgd, en comfortabel maar altijd stijlvol.

Denim never goes out of style

Net als de stijltrends zijn ook de trends in jeansmode divers te noemen. Op de internationale catwalks voor de wintercollecties van 2018 kwamen dan ook verschillende denimtrends voorbij. Deze winter kan je eigenlijk elk model en type jeans dragen. Of het nu een skinny jeans is, een jaren ’80 model of een coated of destroyed jeans met scheuren, gaten of patchwork. Whatever! Een goede jeans is nooit uit de mode.

Een kleurrijke winter

Wie graag felle kleuren ziet, komt deze winter zeker aan zijn trekken. Geel, rood, blauw en groen zijn de wintermodekleuren van 2018 voor de man. Je mag je deze winter dus best van kop tot teen in het geel steken. Of felrood met felblauw combineren. Wil je het liever iets ingetogener houden, dan kan je gaan voor de kleur roestbruin. Of roestbruin met blauw combineren, een perfecte combi! Bij het combineren van kleuren is het altijd een kwestie van goed kijken, en je stijlgevoel erop loslaten. Houd ook zeker rekening met je huidskleur. Zo kan je met een lichte huid felle en lichte kleuren beter vermijden, en draag je bij een donkere huid best geen bruine tinten.

View this post on Instagram

Kortedagsteeg 2, 9k Gent Kammenstraat 54, 2k Antwerp

A post shared by Arte Antwerp (@arteantwerp) on

Ruiten troef

Wellicht denk je gelijk aan een good, old lumberjack shirt wanneer we je vertellen dat het ruitjespatroon weer helemaal terug is van weggeweest. Toch is het niet enkel de geruite overhemdjes die voorbij kwamen op de catwalks. Deze winter kan je je van kop tot teen in carreaux print steken: van geruite pantalon tot winterjas met een blokjespatroon.

I’m a poor lonesome cowboy …

Van Dsquared2 tot Emporio Armani, veel modehuizen lieten zien dat de cowboy look volledig terug is in modeland. Denk hierbij aan leren broeken en jacks, jeans vol scheuren met een vintage look, herenlaarzen met puntige neuzen en statement sweaters – cowboy style. Overigens hoef je bij deze trend niet te kiezen voor een volledige look zoals Lucky Luke, een subtiele cowboytoets geven aan je outfit is al voldoende om deze winter een ritje te maken naar het Wilde Westen.

 

Coverfoto: Emporio Armani (Facebook)

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Menstyle Matters: BVLLIN en Luxury For Men veroveren vanaf nu samen de wereld

Wie ‘Mannen’ en ‘Luxe’ zegt, ademt in één keer gewoon ‘Luxury For Men’ uit. ...

Noble denim stel je zelf op maat samen

Op zoek naar een jeans die als gegoten zitten, denim waar niet iedereen mee ...

Jack Daniel's & Nike creëren unieke en gelimiteerde Air Force 1

De Super Bowl (finale NFL) is achter de rug en het volgende grote sportevenement ...

Hosting door Fraai