4 geweldige kantoren in de tuin!

Werkplekken of thuiskantoren zijn erg in trek. Niet zo verwonderlijk, want niets zo fijn om de ochtendspits en avondfiles te vermijden, en ongestoord van huis uit te kunnen werken. De vraag is of een thuiskantoor ook praktisch mogelijk is. Werken aan de eettafel kan gerust. Wanneer je echter voor langere tijd thuis werkt, is een goede thuiswerkplek of thuiskantoor aan te raden. Maar wellicht heb je geen extra kamer of ruimte om een thuiskantoor te creëren. De oplossing: verhuis met je werkplek naar de tuin!

De tuin, de ideale plek voor een thuiskantoor

In een thuiskantoor in de tuin kan je geconcentreerd werken in je eigen ruimte en toch thuis zijn. Bovendien heb je een schoon uitzicht naar buiten, kan je ongestoord werken als de kinderen van school komen, en sluit je je werk ook echt af wanneer je weer terug je huis binnenstapt.

Inspiratie en tips voor een thuiskantoor in de tuin

Om je wat inspiratie en tips te geven voor een thuiskantoor in de tuin, gingen we op zoek naar inspirerende tuinkantoren die je zelf of met hulp van een architect en stielmannen kan realiseren.

Met een likje verf is het mogelijk om een doorsnee tuinhuisje om te toveren tot heuse werkplek. Vergeet hierbij niet de wanden en vloeren te isoleren en een elektrisch verwarmingstoestel aan te schaffen, die eventueel opgewekt wordt door zonnepanelen op het dak. Ook kan je een lavabo en toilet plaatsen, hier hoef je niet noodzakelijk een riolering of waterleiding voor aan te leggen.

Voorzie de buitenkant van het tuinhuisje van een mooi kleurtje, en schilder muren en plafonds in lichte tinten zodat je een ruimtelijk effect creëert. Je plafond schilderen in een lichter tintje dan de muren creëert ook een ruimtelijk effect.


OfficePod is pionier op vlak van tuinkantoren. Of je nu een grote tuin hebt of slechts een koertje van 8m², het Britse merk heeft voor iedere tuin wel een oplossing voor een thuiskantoor. De Pods zijn eenvoudig te (de)monteren en kunnen telkens opnieuw verplaatst of aangepast worden. Binnenin de Pods is het muisstil waardoor je er ongestoord kan werken. En inspirerend? Dat zijn de design thuiskantoren van OfficePod zeker!

Een grote architectonische trend in Brooklyn, New York, is het bouwen van houten blokhutten in de tuin die als thuiskantoor of guestroom dienen. Kies je ook voor zo’n volledig houten constructie in de tuin, dan is het wel noodzakelijk om het hout goed te onderhouden en te (laten) behandelen. Zo’n blokhut staat immers vrij in de natuur en is onderhevig aan weersinvloeden als vorst, regen en zon. Met een goede verflaag blijft je houten thuiskantoor langer mooi en goed beschermd tegen weersomstandigheden, een offerte voor schilderwerken hoeft overigens geen hap uit je budget te zijn.

Heb je één of enkele grote bomen in de tuin staan en wil je het hogerop zoeken? Kies dan voor een boomhut als thuiskantoor. Ter inspiratie vonden we enkele boomhut creaties van Baumraum. Dit designbureau creëerde op verschillende plekken in Duitsland architectonische boomhutten die gebouwd zijn van minimalistische elementen en materialen zoals glas, metaal, staal en hout.

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Whatmatters Real Estate: Crib mét kartbaan (€3.000.000)

Maak de Max Verstappen in je wakker… Ben je zot van racen, stapel je ...

Haal eens een Bugatti in huis

Bugatti staat voor prachtige maar prijzige bolides, de Chiron bijvoorbeeld. Voor degenen waarvoor zo ...

SNOWBOMBING: het n°1 SKI FESTIVAL, en wij gaan!

Het leven van een Whatmatters redacteur? Soms keihard ploeteren, en heel af en toe ...

Hosting door Fraai