10 tips om miljonair te worden

Maakt geld gelukkig? Misschien niet, maar beter ongelukkig in een Ferrarri dan in een Dacia, nietwaar? Als vrouw kan je gemakkelijk en snel rijk worden door met de juiste man (lees: miljonair) te trouwen. Als man uiteraard ook (al dan niet met een man), maar voor wie het graag zélf wil maken, doet er goed aan om onderstaande tips op te volgen zodat je wat extra nullen toe aan je bankrekening kan toevoegen. Wij houden ons alvast klaar als je het op wil souperen!

Tip 1 l Word ondernemer

De eerste en belangrijkste regel: zeg een carrière in loondienst vaarwel en ga voor je eigen werken. Hier valt het grote geld mee te verdienen, niet door simpelweg loonslaaf te zijn. Waarom denk je dat ik ondertussen een bedrijfje of 3 run (nee, nog niet bijna, als antwoord op wat je nu denkt). 

 

 

Tip 2 l Ga voor een beter idee

Maar wat ga je dan verkopen? Staar je niet blind op een nieuw idee op de markt. De meeste goede ideeën zijn al eens bedacht, dus waarom zou je niet gewoon een bestaand idee beter uitvoeren? Coke dealen met drones, een naaktcinema, … Laat je inspiratie maar borrelen! 

Tip 3 l Massa is kassa

Je kan beter een miljoen goedkope spulletjes met een marge van 10 eurocent verkopen, dan 900 dure producten met een marge van 100 euro. Tenzij je je in het super luxueuze segement kan begeven, waarin je met een paar verkopen binnen loopt, draai je maar beter zoveel mogelijk omzet.

Tip 4 l Studeren is geen vereiste

Studeren is geen vereiste om miljonair te worden, al is dit geen pleidooi lieve kinder om er op je 14 mee te kappen. Studeren maakt het misschien wel gemakkelijker, maar er zijn heel wat miljonairs die het gewoon bereikt hebben door zakelijke slimheid. Voorbeelden zijn Bill Gates en Richard Branson die allebei met hun studies gestopt zijn om te gaan ondernemen. Maar ook in België en Nederland zijn er heel wat voorbeelden van mensen die het zonder papiertje gemaakt hebben. 

Tip 5 l Offer je sociaal leven op

We snappen best dat je je weekends het liefst wil doorbrengen met vrienden op café, maar daar word je geen miljonair mee. Het beste is om keihard te werken en je te focussen op je talenten en deze te verbeteren. Enkele uitzonderingen niet te na gelaten … Ga wel naar netwerkevents, zo leer je de juiste contacten te leggen die je verder kunnen helpen. 

Tip 6 l Leer van je fouten

Zit er niet te veel over in als je eens een stomme fout begaat, en daardoor behoorlijk wat geld verliest. Zie het als een wijze les en kijk zorgvuldig naar wat er is misgegaan. Zo maak je die fout geen tweede keer! Wie het meeste fouten maakt, doet ook vaak het meest. 

Tip 7 l Ga voor meer dan een miljoen

Het eerste miljoen moet geen doel op zich zijn, het is slechts het prille begin. Focus je in plaats daarvan op je product of dienst. Door daarmee bezig te zijn, blijf je innoveren en heb je als onderneming meer toekomstperspectief.

Tip 8 l Houd je zakenpartners te vriend

Door bevriend te blijven met je zakenpartners komen ze terug om zaken met je te doen. Door goede contacten te onderhouden komen ze vaker terug en is de totale winst veel groter. Bovendien bouw je hiermee een goede naam op. Uiteraard kan je je laten kennen voor een paar duizend euro, maar weet dat die als een boemerang in je smoelwerk terug komt. 

Tip 9 l Financier voorzichtig

Alhoewel banken en investeerders doen alsof ze het beste met je voorhebben, is het uiteindelijk slechts hun eigen winst die telt. Bedenk daarom goed met welke geldschieter je voor je onderneming in zee gaat. Als je het zelf kan financieren, doe dat dan. Zo hoef je op zijn minst niet naar de pijpen van een ander te dansen.

Tip 10 l Neem de tijd

Sommige ondernemingen hebben tijd nodig om te groeien. Soms kan het lang duren voordat je winst maakt. Zo heeft bijvoorbeeld Facebook er lang over gedaan om winstgevend te worden, toch zijn deze bedrijven uitgegroeid tot ondernemingen met een hoge marktwaarde

 

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

TailsUp: petten voor de langharige medemens

Af en toe een pet moet kunnen. Niet dat we ze tijdens één van ...

Op zoek tussen de bollen & strepen

Het einde van het jaar begint weer te naderen. Voel je de stress om ...

Een feestje bouwen in de Zwitserse Alpen: Caprices Festival

Nadat we eerder deze week naar het exotische Sint-Maarten trokken voor een ongetwijfeld broeierig ...

Hosting door Fraai