Zeeuws 'Inter Scaldes' is Nederlands beste restaurant

De Nederlandse tegenhanger van Peter Goossens’ Hof van Cleve scoort eveneens 19,5/20 in Gault & Millau

Dat we om goede restaurants in Nederland richting Zeeland moeten gaan is geen geheim. Zo zijn wij al jaren fan van Sergio Hermans sterrenrestaurant ‘Pure C’ of van ‘Le Sommet’, het restaurant dat hoort bij het fantastisch hotel De Blanke Top. Dat dan ook Nederlands beste restaurant in Zeeland ligt, is voor ons dus geen verrassing.

Met zijn drie Michelinsterren behoort Inter Scaldes het dan ook tot de beste restaurants van Europa, en zelfs ter wereld. Chef Jannis Brevet verdiende zijn sporen in gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland en viverse malen bekroonde hij zijn keukens met de felbegeerde Michelin- sterren. Kenmerkend voor de kaart, zijn de invloeden van de Zeeuwse wateren. Oosterschelde (seizoen)kreeft, oesters, mosseltjes en zeebaars staan in goede balans met wat het land te bieden heeft, zoals het Zeeuws zuiglam, de befaamde groentes zeekraal en lamsoren en uiteraard kazen en fruit uit de Bevelandse polder.

Het hotel/restaurant Inter Scaldes ligt in Kruiningen, op de Oostdijk, niet ver van het bekende Yerseke en dus op zo’n 20 minuutjes rijden van de Belgische grens. Dit moeten we toch maar eens gaan ontdekken, nietwaar? Een vijf-gangen menu tikt af op 155€ en een acht-gangen menu op 210€ per couvert…exclusief wijnarrangement. Misschien moeten we wel even de limieten van onze bedrijfs-MasterCard laten aanpassen als we met heel de redactie inclusief lief gaan!
Foto’s: Inter Scaldes

tcoc

You May Also Like

De ballen van Whatmatters

We denken graag dat we mannen met ballen zijn bij Whatmatters (not, nvdr.). Daarnaast ...

Ga eens lekker 'Deep' in het duurste 'hotel' ter wereld!

Als we tot voor kort een lijstje moesten maken van de duurste hotel ter ...

Pop-Up The Man Cave in Genk!

Een tijdje geleden viel er een mailtje in onze inbox op de redactie? Of ...