Whatmatters Travel-tip: Southampton – NYC met Titanic II

I’m the King of the World!

Heb je je altijd al ‘Jack Dawson’ (Leonardo DiCaprio) willen wanen en wil jij wel eens met je meisje vooraan op het schip stevig knuffelen, wel dan heb je geluk want in 2022 kan het wel eens werkelijkheid worden. 110 jaar na Titanic I zal Titanic II, een exacte replica, te water gelaten worden en identiek de oorspronkelijke route van Southampton naar New York bevaren. Hopelijk met wel één initieel verschil…dat het deze keer wel zonder problemen door The Statue of Liberty zal verwelkomd worden.

En dat er geen risico’s genomen zullen worden deze keer hebben ze bij de bouwers van Blue Star Line wel begrepen. Waar er bij de échte Titanic te weinig reddingsboten aanwezig waren (slechts sloepen voor 1.178 mensen terwijl er 2.200 mensen aan boord waren) zal de Titanic II alvast 18 gemotoriseerde reddingsboten aan boord hebben, ieder goed voor zo’n 250 mensen.

Het schip zelf is een complete replica. Van de wereldberoemde trap tot de kajuiten…alles is minutieus nagemaakt. Uiteraard zijn er wel wat verschillen want ook de technologie heeft afgelopen 110 jaar niet stilgestaan. Zo wordt het schip aangedreven door dieselmotoren in plaats van kolen. Over de CO-uitstoot reppen ze geen woord en het is dan ook niet duidelijk of het schip ooit aan de cruise-terminal in Antwerpen met een verplicht bezoekje aan de Red Star Line midden in de LEZ-zone zal mogen aanleggen.

Ik hoor je zeggen Antwerpen? Zou zo maar eens kunnen want na de beroemde overtocht zal het schip meerdere routes over de hele wereld bevaren. Wat een enkeltje zal kosten weet nog niemand want officiële prijzen zijn voorlopig nog niet bekend. Er worden naar het schijnt al biedingen tot 1 miljoen dollar gedaan. Eén ding is zeker…het schip zal zijn 2.400 plekjes vlot gevuld krijgen.

Of ook Leonardo DiCaprio en Kate Winslet aan boord gaan, valt nog af te wachten maar iets in ons zegt dat dit wel eens eregasten zouden kunnen zijn.

 

You May Also Like

Slaap eens in een gigantische anus!

Nu hebben we al best wel in hele leuke hotels gelogeerd, maar zo bijzonder ...

Heerlijk opwarmen op een winterse dag

Nu de winterse kou weer voor de deur staat, is er toch niets fijner ...

Noorse topdesigners tekenen fantastisch luxejacht mét strand!

Eén ding moet je de mannen van Hareide Design aangeven…alles wat ze uit hun ...

Hosting door Fraai