Whatmatters Review: LG Oled E8 55″, het cinemagevoel thuis!

Dat wordt afkicken…

Zijn er minder leuke dingen aan het bloggen, testen van auto’s of reviews schrijven van heerlijk tech-materiaal? JA! “Wat dan?” horen we je al vragen…het moment je de wagen terug afzet bij de concessiehouder of het moment de koerierdienst opnieuw voor de deur staat om het speeltje dat je wekenlang mocht testen opnieuw komt ophalen bijvoorbeeld. Een terugkerend fenomeen waar we, helaas, nooit aan wennen. Zo ook bij de LG Oled E8 55″ (139cm), het topmodel in de 2018 Smart-TV-reeks van de Zuid-Koreaanse electronica-reus.

Hoewel we redelijk tech-minded zijn en we bij de Fnac, Mediamarkt, Krëfel, Vandenborre,…steeds even blijven stilstaan bij de TV’s moeten we bekennen thuis nog één van de eerste Full HD-toestellen op onze zwart eiken TV-kast hebben staan…notabene eentje van de Zuid-Koreaanse concurrent die we nu niet even bij naam gaan noemen. Een concurrent die ondertussen ook met OLED-panelen op de markt kwam. Hoogtijd dus voor de rekels van LG om zich te blijven profileren als marktleider en met deze 55″ (er is ook nog een 65″) en zijn nieuwe beeldprocessor, autokalibratie en slimmere WebOS gewoon dé referentie op gebied van OLED-panelen opnieuw de kroon pakt.

Wat ons opvalt is het design! Geen groot lomp toestel, neen, een Picture-on-glass design, bevestigd op een glasplaat met een cleane, strakke en stijlvolle centrale aluminium voetplaat. De glasplaat loopt door tot op het meubel en zo lijkt het alsof de TV een beetje zweeft. Een magisch pareltje. En over magie gesproken…daar we met onze eigen Zuid-Koreaan ondertussen beter richting Bokrijk verhuizen, zijn we verrast met wat de nieuwe Smart-TV uit zijn ‘kaske’ schudt…een Magic Remote bijvoorbeeld, die door het besturingsprogramma WebOS navigeert als een mes door zachte boter.

Je richt op het scherm, en de cursor beweegt door de remote te bewegen. Je duidt als het ware zaken aan op het scherm. Via de ingebouwde microfoon kan je niet alleen zoekopdrachten inspreken voor YouTube of het hele web, maar kan je ook allerlei tv-functies activeren. Een ‘TV-kaske’ waar je tegen kan babbelen en gewoon doet wat je hem vraagt…

De vrouw des huizes begint het ding liever te zien dan ondergetekende…laat dat duidelijk zijn.

Wat ons ook nog opvalt is de specifieke Netflix-toets op de Magic Remote. Rechtstreeks verbinding met ’s werelds bekendste streamingdienst. Soit, ondertussen hebben we dus ook een abonnementje op zak!

Maar nu, waar het om draait…het beeld en geluid. En dat is als het ware fantastisch. Zowel beeld als geluid zijn van een ongekende kwaliteit. Een voetbalmatch van onze Rode Duivels? Een sfeerverslag van het optreden van Dua Lipa op Pukkelpop? Een mannenavond met op de achtergrond de Victoria’s Secret Fashion Show of gewoon een avondje FIFA 19 met de vrienden? Je blijft aan het beeld gekluisterd!

Conclusie? De LG E8-reeks is baanbrekend TV-materiaal voor zij die het fantastische en uitmuntende OLED beeldkwaliteit wil combineren met een waanzinnig knap design en goed geluid. De prijs is hoog, maar niet onlogisch want je spreekt over een topmodel. Een korte vergelijking online leert ons dat je met deze TV, die bij de lancering ongeveer 4000€ kostte ondertussen kan meeritsen voor zo’n 1900€.

LG…wij wonen in “een gat” in De Kempen…zou het kunnen dat je koerier de weg niet meer vindt? We hopen het!

You May Also Like

Snel een koffie? Dan neem je deze Ferrari-Senseo!

Een sneller kopje koffie ga je niet krijgen… Wat als een autofreak en student ...

De 3 mooiste nieuwe horloges van de beurs van Genève

Tijdens het Salon International de la Haute Horlogerie in Genève werden weer heel wat peperdure ...

De GoDuo magische speakers!

Ben je op zoek naar een stel leuke speakers en hou je wel van ...

Hosting door Fraai