Whatmatters on Tour: Screamfest

Als rasechte West-Vlaming zweer ik zowat elke week dat ik nooit of te nimmer noch richting Antwerpen trek, maar voor Whatmatters betrap ik mezelf erop steeds toch maar uitzonderingen te maken. Uitzonderingen die ik maar al te graag maak wanneer we een invite in de bus gedropt krijgen. Kraken, het favoriete merk rum van iedere fijnproever, organiseerde pal in het centrum van de zelfverklaarde wereldstad Screamfest .. jawel .. een avondje horror-all-in.

Halloween is de periode waarin bioscopen systematisch het betere horror werk lanceren. Een emmer of 4 bloed, een cult-personage die niet eens zijn mond moet openen om te scoren en slachtoffers die om één of andere reden naar het gevaar toe lopen in plaats van richting veiliger oorden. Bij Whatmatters zijn we alvast fan van het genre, het moet immers niet altijd met diepgang en complexe verhaallijnen zijn.

Kraken deelt ook diezelfde mening maar “spicy” als ze zijn, waren ze wel van oordeel dat een beetje halloween-avond toch mag aangekleed zijn en voor de eerste maal werd Screamfest georganiseerd. Een handvol aspirant-BV’s (wat een onzin, ik BEN al een BV) kon er gaan kijken naar de screener van de nieuwste film in de Halloween reeks, waar Michael Myers opnieuw het beste van zichzelf geeft.
Een screening, met uitzondering van het feit dat je naar de film kan gaan kijken VOOR hij officieel in de zalen is, niet echt iets uitzonderlijk zou je gaan denken ? Laat het dan over aan de mensen van Kraken om de boel tot een soort next-level thing te gaan brengen.

Acteurs staan je aan de ingang van de zaal reeds op te wachten om de bezoekers alvast in the mood te brengen. (feit : het lukte hen niet echt met mij, i mean .. ik heb 14 jaar klotehuwelijk achter de kiezen, weinig wat me nog schrik aanjaagt) De lobby van de bioscoop werd eveneens voorzien van een schitterend decor en acteurs die helemaal in hun rol zaten. Hoppa, een eerste cocktail in de handen (natuurlijk voorzien van de Kraken-made rum) en richting bar.

Screamfest kunnen we uiteindelijk gaan samenvatten tot zowel de beste als de slechtste avant-première die we ooit hebben bijgewoond.

De bar was geen uitzondering op het verhaal, volledig uitgedost in de nautical-horror-thematiek en een crew die voortdurend oceaneske snacks naar tafel bracht. (ik ben er nu wel niet zeker van of die fried kraken wel ECHTE kraken was .. een gevalletje Test Aankoop dit) Voor de bezoekers eindigde het verhaal nog niet bij het eten en drinken .. neen. Een leger professionele grimeurs transformeerde de tronies van alle aanwezigen in heuse zombie figuranten (voor sommigen was deze transformatie een verbetering op het origineel) en de dankzij de Screambox konden we onszelf, samen met acteurs, vereeuwigen op de gevoelige plaat.

Screamfest kunnen we uiteindelijk gaan samenvatten tot zowel de beste als de slechtste avant-première die we ooit hebben bijgewoond. De beste want dit was echt wel out-of-this-world organisatie waarbij niet echt op een spreekwoordelijke euro werd gekeken om alle details in orde te krijgen. De slechtste ervaring want vanaf nu ga ik mezelf enkel naar Antwerpen verplaatsen als evenementen op die manier worden vormgegeven.

 

You May Also Like

BelRoy’s, uw cocktailservice aan huis in warme corona-dagen

#cocktailsnippeninuwkot “Deze namiddag is het opnieuw in de meeste streken droog, zonnig en warm. ...

Wijntips van de redactie

Bij whatmatters drinken graag een glaasje en wel meer dan 1 ook. Van een ...

Hosting door Fraai