Een sneaker die verandert naarmate hij ouder wordt? Check deze primeur bij Nike

Bij deze…de Nike x A-COLD-WALL* Capsule Collection

Hoe verandert een gebruikt object over de tijd heen? Deze vraag is de drijvende kracht achter het werk van Samuel Ross voor Nike met de Nike x A-COLD-WALL* Capsule Collection. Ster van de show is een radicale herwerking van de 2010 Nike Zoom Vomero +5. “Ik ben heel geïnteresseerd in hoe stoffen en materialen verouderen, en hoe ik een gebruiker kan meenemen in die ervaring,” aldus de Londense designer.

Binnen deze filosofie, maakt de Nike x A-COLD-WALL* Capsule Collection gebruik van inventieve materialen waaronder een technische Japanse nylon die zachter wordt in warme temperaturen. Bij de Nike Zoom Vomero +5 is er geen sprake van een polyurethaan coating, om zo het verouderingsproces te accelereren, wat leidt tot een unieke verandering van de kleuren van de schoen.

Op die manier, volgt deze collectie mooi in de voetsporen van Ross zijn eerste design voor Nike, een Nike AF1 High, die ontworpen was om de individuele componenten van de iconische sneaker te accentueren met subtiele kleurvariaties tussen grijs en wit, omgekeerd leder en een uitgesproken Swoosh.

Outerwear is daarnaast in veel opzichten de drijvende kracht achter A-COLD-WALL* geweest. Bij de productie van jassen en jackets maakte Ross steeds van de gelegenheid gebruik om technische materialen te verkennen, net zoals bij zijn huidige collectie voor Nike. “Bij deze collectie komt dat neer op het gebruik van stoffen, zoals Japanse nylon op de Parka. Iets dat in eerste instantie grof is, maar met slijtage eigenlijk verzacht”, aldus Ross.

De Nike x A–COLD–WALL* Capsule Collection wordt op 17 november exclusief in London gelanceerd. Een wereldwijde release volgt op 29 november.

You May Also Like

G-star STAQ

  Bij G-star is het een heel jaar feest en toevallig kennen we bij ...

MUSKETON: Als beren Cara Pils drinken

Wat doe je als succesvol grafisch bureau/illustrator als je verdrinkt in de leuke illustraties ...

Hosting door Fraai