Culinair eten in de gevangenis!

Geen crimineel? Ambitie om een kijkje te nemen in een gevangenis en er nog culinair verwend te worden ook? Spring dan vandaag nog in de Eurostar en zet koers richting Londen. Daar kan je immers gaan dineren in de bajes, en nog goed ook … 

Wie er voor het eten zorgt? De gevangenen! Het doel? Deze rekels helpen bij de integratie in het ‘normale’ leven en de horeca nog een zetje geven ook. In de verschillende The Clink restaurants bereiden gevangen het eten, zorgen ze voor de bediening en worden ze opgeleid tot echte foodprofessionals. Zo gebruiken ze de messen misschien net iets nuttiger. 

Trek je naar The Clink Brixton op Jebb Avenue, dan eet je in de gevangenis zelf, wat toch wel een bijzondere ervaring is. Je kan er gefouilleerd worden, mag geen telefoon meenemen en maximaal 50 pond op zak hebben. Een lekker wijntje? Vergeet het maar, alcohol wordt er niet geserveerd. Blijkbaar is dat allemaal geen probleem, want het loopt storm om een tafeltje te bemachtigen. Neem maar eens een kijkje op TripAdvisor. De waarderingen zijn bijzonder hoog en quasi iedereen is er lovend over. Waarom zou je het niet proberen? 

The Clink Brixton
Her Majesty’s Prison Brixton, Jebb Avenue, Londen
theclinkcharity.org

 

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Deze rekel laat je Antwerpen ontdekken op zijn Honda Shadow

Een Insta naar ons hart! Ons hoef je Antwerpen natuurlijk niet te leren kennen. ...

Festivalchick Quirine, ons zonnetje op… 'We Can Pukkelpop'

Wij bij Whatmatters hebben het zo druk dat we de leuke evenementen soms aan ...