BOSSY: “Een vrouwelijke team lead zorgt voor een andere mindset”

Mareike staat aan het hoofd van het product team van Zalon, de online styling service van Zalando. Op Bossy deelt ze haar ervaring als leidinggevende en geeft ze enkele interessante tips om een team te creëren.

Waarom koos je voor een carrière in deze richting?
Ik begon mijn loopbaan in Strategy Consulting. Als consultant adviseer je over belangrijke beslissingen binnen andere bedrijven. Zowel de vakgebieden als vraagstukken zijn vaak heel divers, wat me de kans gaf verschillende werkdomeinen te ontdekken. Toen Zalando in 2012 op mijn pad kwam, voelde dat als de perfecte match. Als start-up lag er nog niets vast, dus ook daar kon ik verschillende afdelingen uitproberen: van Category Management tot Operations en Tech. Mijn grote passie is echter altijd hetzelfde gebleven: ideeën ontwikkelen die zowel de klantervaring als het bedrijf ten goede komen.

Uiteindelijk koos je voor het opkomende online platform Zalon.
Het is de perfecte aanvulling op Zalando en online shoppen in het algemeen: het vervult de groeiende behoefte om er met weinig moeite goed uit te zien. Ook de start-up vibe en leuke collega’s spraken me aan bij Zalon. Ik kreeg de verantwoordelijkheid over de gehele Product en Customer Journey; het is dus mijn taak om met behulp van tech de website en app zo innovatief en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Je kunt je voorstellen dat de uitdagingen en beslissingen die daarbij komen kijken, heel anders zijn bij een kersverse start-up dan bij een gevestigd bedrijf.

LEES MEER

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

BOSSY x Whatmatters: succesvolle vrouwen

Hoe ga je om met vrouwen die succesvoller zijn dan jij? Elke week krijgen ...

BOSSY x Whatmatters: wat is jouw self-care strategie?

Wat is jouw self-care strategie? Elke week krijgen Jens van Whatmatters en Dorien van ...

BOSSY x Whatmatters: praat je graag over geld?

Praat je graag over geld? Elke week krijgen Jens van Whatmatters en Dorien van ...

Hosting door Fraai