Versleten Sneakers zijn 'IN'

Niet weggooien! 

Zien je sneakers er na een festivalseizoen uit alsof ze zelf zouden kunnen weglopen? Vergeet ze dan niet op te bergen en nadien terug aan te trekken want vuile sneakers is helemaal ‘IN’, aldus de twee creatievelingen, Alessandro en Francesca Gallo, van het Italiaanse sneakermerk Golden Goose. Zelf brengen zij een vijftal versleten sneakers op de markt…goed voor een prijskaartje beginnend vanaf een driehonderd tal euro’s.

Het levert in ieder geval gemengde reacties op. Zo vinden de rekels van ‘People against Poverty’ het alvast schandalig. Zowel de prijs als het gevoel dat hierdoor gecreëerd wordt. “Wij vragen als armoedevereniging om alleen kleren te doneren die in goede staat zijn, door zo’n schoenen te ontwerpen, lijkt het alsof het oké is om versleten en kapotte kleding te geven aan mensen die in armoede leven. Een modelabel dat op deze manier lacht met het maatschappelijke fenomeen vinden we schrijnend.”

Ook op sociale media zijn de reacties verdeeld met evenveel voor- als tegenstanders. De ontwerpers zal het worst wezen…ze hebben meer media bereikt dan ze ooit hadden durven dromen…en de verkoopcijfers zullen er niet om liegen…dat laatste kan ook te maken hebben dat sterren als Gwyneth Paltrow, Kanye West, Taylor Swift en Selena Gomez deze sneakers ook dragen.

En wij? Wij halen die vuile witte versleten sneakers terug uit de container en bergen ze op voor een volgend festivalletje…


Credits en kopen doe je HIER.

You May Also Like

De whisky adventskalender

Kalenders zijn niet echt meer van deze tijd, we weten het. Maar mogen we ...

Beestig het Animal Pack 3.0 van Nike

Ben jij een beetje een beest? Dan heeft Nike wat voor jou! Met hun ...

De Belgische accessoires van Black & Gold

Dat er in België een hoop leuke labels voor mannen zijn dat is een ...

Hosting door Fraai