Versleten Sneakers zijn 'IN'

Niet weggooien! 

Zien je sneakers er na een festivalseizoen uit alsof ze zelf zouden kunnen weglopen? Vergeet ze dan niet op te bergen en nadien terug aan te trekken want vuile sneakers is helemaal ‘IN’, aldus de twee creatievelingen, Alessandro en Francesca Gallo, van het Italiaanse sneakermerk Golden Goose. Zelf brengen zij een vijftal versleten sneakers op de markt…goed voor een prijskaartje beginnend vanaf een driehonderd tal euro’s.

Het levert in ieder geval gemengde reacties op. Zo vinden de rekels van ‘People against Poverty’ het alvast schandalig. Zowel de prijs als het gevoel dat hierdoor gecreëerd wordt. “Wij vragen als armoedevereniging om alleen kleren te doneren die in goede staat zijn, door zo’n schoenen te ontwerpen, lijkt het alsof het oké is om versleten en kapotte kleding te geven aan mensen die in armoede leven. Een modelabel dat op deze manier lacht met het maatschappelijke fenomeen vinden we schrijnend.”

Ook op sociale media zijn de reacties verdeeld met evenveel voor- als tegenstanders. De ontwerpers zal het worst wezen…ze hebben meer media bereikt dan ze ooit hadden durven dromen…en de verkoopcijfers zullen er niet om liegen…dat laatste kan ook te maken hebben dat sterren als Gwyneth Paltrow, Kanye West, Taylor Swift en Selena Gomez deze sneakers ook dragen.

En wij? Wij halen die vuile witte versleten sneakers terug uit de container en bergen ze op voor een volgend festivalletje…


Credits en kopen doe je HIER.

tcoc

You May Also Like

Filling Pieces x Caliroots: het betere werk!

Ik weet het, ik val in in herhaling, maar als Filling Pieces uitpakt met ...

Waarom de advertenties van Calvin Klein mannen boeien?

Even terug naar 14 februari dit jaar. Bij gebrek aan inspiratie voor Valentijn heeft ...

Zolang er HOPE is

Bij Whatmatters hebben we een groot hart, en dan bedoelen we dat niet alleen ...

Hosting door Fraai