Tip: Eten op sterrenniveau tegen democratische prijs dankzij Jong Keukengeweld!

Tussen 18 en 30 jaar en een echte bourgondiër?

Dan ben je dankzij Jong Keukengeweld aan het goede culinaire adres. Het idee? Jongeren koken voor jongeren, een initiatief van Toerisme Vlaanderen. 67 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Door Jong Keukengeweld genieten jongeren van 18 tot en met 30 jaar in maart en oktober van topgastronomie aan een zeer voordelige prijs. Voor slechts 59€  voor een driegangenmenu (inclusief water en aangepaste wijnen en/of bieren) in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20.

Zo ook bij de (ex-)sterrenchef Dennis Broeckx die zijn sterrenzaak L’épicerie du Cirque laat herrijzen in een kelder van een voormalige bakkerij in de Volkstraat. Op het menu hier regionaal beschikbare seizoensproducten, natuurwijnen, craft beers of coldpressed sapjes terwijl de palmbomen van zijn zaak boven de grond (Bar Palmier) je al tegemoet wuiven.

Dag Dennis, wat is jouw specialiteit?
Ik maak er een punt van om zo weinig mogelijk weg te gooien. Koken van kop tot staart is daar een mooi voorbeeld van. Zo gebruiken we niet enkel het buikspek van een varken maar verwerken we de neus in kopvlees en wordt de staart gefrituurd. Momenteel ben ik ook regelmatig bezig met het pekelen van vlees. Zo wordt het malser en smaakvoller. 

Wat zijn je culinaire ondernemingsdromen nog?
Het openen van een restaurant in Thailand!

Ok, wacht daar nog maar even mee want de mensen hier in Antwerpen en ruime omgeving zijn bij jou nog niet ‘uitgegeten’. En dan zijn we er natuurlijk…een tafeltje reserveren voor oktober in bijvoorbeeld L’épicerie du Cirque under the Palm Trees? Dat kan HIER. Let op…VOL IS VOL.

 

tcoc

You May Also Like

Vrijgezellen weekendtip: Bierhotel Doghouse in Schotland

Voor wie van je maten die gaat trouwen heb je nog een vrijgezellen in ...

Gin van bij de apotheek

Of gin heilzaam is voor het lichaam, eerlijk daar hebben we onze twijfels over ...

Need a drink?

Ben ik een alcoholist, die vraag heb ik me wel is gesteld. Ja, ik ...

Hosting door Fraai