Te Koop: Taxi uit…Taxi

Kostprijs…tussen de 8.000 en 10.000€…

Een koopje? We zitten toch met een klein probleempje want de Taxi die men bij Peugeot afleverde voor de filmreeks van Taxi blijkt niet gehomologeerd voor de openbare weg. Dus als je plannen een taxibedrijf opstarten is met de bekendste en snelste Taxi die er ooit in de straten van Marseille heeft rondgescheurd, ben je eraan voor de moeite.

Verder krijg je voor dit geld een 3.Ol V6 met een handgeschakelde vijfbak, in die tijd, de topversie van de 406-reeks van het Franse merk. Aan boord zit nog steeds het “vluchtpaneel” in plaats van de zonneblinden, want de fans weten dat deze 406 in de tweede film ook gewoon kon vliegen.

Waar kan je dit hebbedingetje kopen? Bij het veilinghuis LeclereSnel zijn is de boodschap want de biedingen zijn al sinds afgelopen zondag ingezet. Om nog eens een idee te geven tot wat deze Peugeot in staat was, hier een kort filmpje.


You May Also Like

VESPA: 70 stijlvolle jaren

De Vespa, wie kent hem niet? De ene helft van de redactie had er ...

BMW licht tipje van de sluier op over nieuwe 8-serie (foto's)

Elk moment kan het gaan gebeuren, de voorstelling van de nieuwe 8-reeks van BMW. ...

Dit wordt de duurste Porsche 911 ooit!

Wat is de meest iconische wagen ooit? Welke wagen wil elke man in zijn ...