peepoodo

PeePooDo & The SuperFuck Friends

Er is een tijd geweest waar TV kijken zo ongeveer geen limieten had. Tekenfilms zoals Ren&Stimpy, of zelfs in een later tijdperk de Happy Tree Friends, waren hilarisch en konden om een massale aanhang rekenen. De jeugd was toen ook nog niet zo mentaal verwaterd dat we wel degelijk zelf in staat waren te beseffen dat het allemaal fictie was. We begrepen dat je met 2 vingers geen lichaam kon laten ontploffen, we hadden door dat niemand een meterslange en kwijlende tong had bij het zien van gigantische tieten en de vijand was steevast iemand met een baard of een muts met een rode ster. Toen kwam -helaas- de nieuwe generatie eraan. Een generatie die niet zozeer bezig was het met creatieve, het kinderlijke of zelfs het surrealistische. Neen, een generatie die de werktijd spendeert aan het zoeken naar dingen waar ze aanstoot kunnen aan nemen. Alles is beledigend, alles is discriminerend, alles zet aan tot geweld (bv een foto van een schaap, even inpikken op de actualiteit) en alles moet zo unisex-unicultureel-en-unireligieus mogelijk gemaakt worden. Samengevat : deze generatie heeft te lange tenen en een totaal gebrek aan een gevoel voor humor.

Hoe kunnen we PeePooDo samenvatten ? Penissen, tieten (grote exemplaren) & alles gaat over sex

Wie denkt dat ik de enige ben met dergelijke supersexistische en bijna raciale houding, is eraan voor de moeite. Schijnbaar delen nogal wat leeftijdsgenoten die visie. Meer nog, volledige landen scharen zich achter het idee dat het vroeger allemaal wat vlotter was en dat we de dag van vandaag eigenlijk niks meer mogen zonder één of andere minderheidsgroepering tegen het hoofd te stoten.

peepoodo
PeePooDo – als er al eens tieten mogen zijn.

Laat het dan ook aan de Franse animatiestudio Bobbypills om keihard tegen deze tendens in te gaan. Bobbypills is een collectief van Franse animatie-artiesten (man, vrouw, blank, niet-blank, ..) die terugkeren naar de roots van alles : breinloos vertier.

Hun nieuwste reeks, PeePooDo & the SuperFuck Friends, neemt dan ook geen blad voor de mond en schopt tegen zowat ieder heilig huisje dat er bestaat.

Hoe kunnen we PeePooDo samenvatten ? Penissen, tieten (grote exemplaren), alles gaat over sex en als er ooit ergens een schandaal over iets is geweest .. wel dan zit het ook verwerkt in 1 van de afleveringen, met telkens een duur van 5 minuten.

Hoewel vrouwelijke bumpers en mannelijke genotsknotsen echt wel de kern van het verhaal zijn, wil Bobbypills met PeePooDo ook een stukje gaan sensibiliseren. Het leven is allemaal zo erg niet, leer wat meer lachen met dingen, kom wat meer overeen en neem niet altijd aanstoot aan alles. En, voor ik het vergeet .. het gaat ook over tieten ! (of val ik in herhaling).

Maar goed, PeePooDo dus, mijn nieuwste all-time favoriete tekenfilm, goed voor mijn wekelijkse ontspanning.

Op het Youtube-kanaal van Bobbypills zijn er afleveringen te vinden (gecensureerd, natuurlijk, want de kuisheidspolitie ligt op de loer) samen met afleveringen van hun andere reeksen. (zoals het hilarische “Vermin”) Franse studio zijnde, zijn ze vanzelfsprekend allemaal in het Frans gemaakt (met subs) maar ik denk dat de animaties op zich relatief duidelijk zijn.
Wil je kunnen genieten van de censuur-vrije afleveringen, dan kun je de Blackpills-app installeren op je smartphone of streamen op PC. Een gratis app die Netflix het vuur aan de schenen wil leggen. (niet echt, ze willen gewoon af van die omnipresente censuur)

You May Also Like

Opinie: Het sterke staaltje marketing van Darline Devos

Kan jij ons de laatste vijf missen opnoemen die het kroontje van Miss België ...

Alexis Ren is Sports Illustrated Rookie of The Year 2018

Aangezien wij in België (en Nederland?) jammer genoeg geen badpakkenspecials meer hebben (RIP ‘P’ ...

Hosting door Fraai