"Niet Schieten" wordt dé film van het najaar die iedereen moet zien! (Video)

Actueel…zonder twijfel…

De Bende van Nijvel was afgelopen jaar terug in het nieuws. Een doorbraak naar de zoektocht van bijvoorbeeld ‘De Reus’ of de andere leden van de groep misdadigers die in 1982, 1983 en 1985 in België een reeks moorden, inbraken, diefstallen en overvallen pleegde, volgde nog steeds niet. Bij die overvallen vielen in totaal 28 doden en ruim 40 gewonden. Met name de bloedige roofovervallen op supermarkten van de Delhaizeketen in 1985 schokten de Belgen. Het politieonderzoek verliep volgens sommigen chaotisch en onzorgvuldig. Mede hierdoor én omdat het aantal doden en gewonden hoog was maar de buit relatief gering, werd de bende vaak gezien als een organisatie met politieke motieven die bescherming genoot van hogerhand. Bewijzen voor deze stelling zijn nog niet gevonden.

Het vormt alvast een bron van inspiratie voor de nieuwste film van Stijn Coninx, ‘Niet Schieten’, die op zijn beurt kan rekenen op een ijzersterke cast! Jan Decleir, Viviane De Muynck, Mo en Kes Bakker, Jonas Van Geel, Louis Talpe, Elke Van Mello, Zita Wauters,…zullen van deze film dé najaarstopper in onze bioscoopzalen maken…te zien vanaf 10 oktober.


Het verhaal:

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden…

10 gelukkige lezers van Whatmatters kunnen de film op uitnodiging zien want we geven 5X een duoticket weg! Hoe? Volg onze Facebookpagina en vind daar wat je moet doen om erbij te zijn! Nog niet overtuigd? Kijk dan maar even naar volgende twee teasers…Foto’s: Facebook

You May Also Like

Pannekoek maakt Jeroom en bekende Nederlanders compleet af in heerlijke Roast

Gene pannekoek, die Pannekoek En wij die dachten dat wij sarcastisch uit de hoek ...

De bekendste en lekkerste hips werden 40! Shakira Shakira!

Nostalgie…als er iets was dat ons als puber deed smachten naar een avondje stevig ...

Lachende Zlatan Ibrahimović is de nieuwe sensatie in Hollywood

Niemand die nog een cent gaf voor de carrière van balvirtuoos Zlatan Ibrahimović nadat hij ...

Hosting door Fraai