Met deze 5 tips weet je of die Rolex écht is!

Mocht je willen investeren in een échte Rolex, let dan goed op!

Noem één klokje dat iedereen wel rond de pols wil, en Rolex rolt over de lippen. Het is dan ook één van de meest gekende dure horlogemerken ter wereld. En wat duur is, wordt vaak gekopieerd en nagemaakt. Maar hoe weet jij of die Rolex waar jij je zinnen hebt op gezet wel echt is? Wij geven je alvast wet tips mee!
1. Wegen die handel!

Een Rolex voelt stevig aan en ligt zwaar in de hand. Dit komt omdat ze bij het Zwitserse horlogemerk niet besparen op materiaal en alleen het beste in een uurwerk steken. Een authentieke Rolex zal dan ook zwaarder (tot anderhalve keer) aanvoelen dan een replica.

2. Een Rolex tikt niet!
Op de QuartzDate en OysterQuartz na…

Een Rolex is een mechanisch uurwerk, met andere woorden, de secondewijzer tikt niet en beweegt in één vloeiende beweging. Replica’s zijn echter vaak voorzien van een quartz uurwerk, en die tikken per seconde…


3. Check de datum

De meeste Rolex bestaan uit een Cyclops, oftewel een kijkglaasje voor de datum. Een authentieke Rolex laat deze datum kristalhelder zien en vergroot deze ook ongeveer 2,5 keer. Zie je een bubbel, of wordt de datum niet helder weergegeven, heb je mogelijk te maken met een kopie. Rolex staat voor kwaliteit en afwerking en laat geen fouten toe.

4. Gladde caseback

De achterkant van de klok, welke in aanraking komt met de pols is volledig glad en niet gegraveerd. Zie je dus op de achterkant van de Rolex een serienummer of het logo van Rolex staan, gaat het meer dan waarschijnlijk om een replica.
5 Het serienummer

Waar vind je dan wel het serienummer terug? Aan de zijkant van de band. Om dit te kunnen zien moet je eerst de strap verwijderden. Is dit slecht of zelfs niet gegraveerd? Laten liggen die handel want dan mag je er prat op gaan dat je niet met een authentiek exemplaar zit.

Voilà, hiermee kom je alvast een heel eind en bespaar je het kopen van een kat in een zak. Wat het kopen betreft, en gelijk onze laatste tip, is de prijs uitermate laag is het zaakje ook niet te vertrouwen.


Foto’s: Rolex.com
Bron: Man-Man

You May Also Like

Zo draag je een WIT HEMD

Er gaat weinig boven een scherp gesneden wit hemd. Een wit hemd is een ...

Dockers innoveert met de Smart 360 Flex

Wij zijn intelligent, je vrouw is in het beste geval intelligent, maar je broek? ...

Hét ideale koffietafelboek! (nsfw)

Je hebt koffietafelboek én KOFFIETAFELBOEKEN. Voor de leken, mooi vormgegeven boeken die je kan ...

Hosting door Fraai