Huawei dist Apple op geniale wijze

De ‘vijand’ pakken op zijn zwakke plaats…

We moeten het aangeven, humor en een stel ballen hebben de rekels van Huawei wel. Wanneer afgelopen week in Singapore de iPhone Xs en Xs Max in verkoop ging en er lange rijen wachtende diehard Apple-fans stonden te popelen hun nieuwe en dure speeltje op te halen, waren ook de mannen van Huawei present…en wel met een heuse stunt!

Zo pakken de Chinezen de Amerikanen van Apple en hun iPhone aan waar je ze het meest kan treffen…de batterij.Daarom deelden ze zo’n honderd gratis powerbanks van hun eigen merk uit aan de wachtende mensen. Het bijhorend kaartje sprak boekdelen…“Here’s a power bank. You will need it. Courtesy of Huawei.”

Niet slecht gezien van de Chinezen daar de batterijcapaciteit van de nieuwe iPhones nog altijd achterop hinkt ten opzichte van zijn concurrenten. Meer nog, bij de nieuwe modellen is zelfs geen snellader inbegrepen, wat voor de prijs van een rib uit het lijf zeker wenselijk was geweest.

En zo zal elke wachtende die dit cadeautje gekregen heeft alvast dagelijks geconfronteerd worden met de moordende Chinese concurrent. Trouwens, niet alleen in Singapore zorgden ze bij Huawei voor een stunt. In Amsterdam bijvoorbeeld plaatste de Chinezen ‘letterlijk’ een powerbank…een zitbank vlak voor de Apple Store aan het Leidseplein met geïntegreerde USB-poorten om jouw iPhone (of andere smartphone) op te laden.

Uiteraard helpt al dit dissen met de juiste verkoopcijfers. Huawei heeft dan ook Apple voorbijgestoken in de mondiale verkoop van smartphones en zo moet nog maar één concurrent voor zich dulden…de Koreanen van Samsung. Benieuwd hoe ze die gaan raken…
Wij kunnen het wel appreciëren, dat spierballen-rollen onder grote tech-giganten.


Cover: Twitter

You May Also Like

Samsung Space Monitor: het minimalistische computerscherm

Op de Whatmatters redactie zijn we trouwe MacBook gebruikers, maar we geven het toe, ...

Rookvrij grillen als een echte vent!

We mogen tegenwoordig dan geen beesten meer met een knots vellen en naar onze ...

Futuristisch en minimalistisch: de uurwerken van Divided By Zero

Op zoek naar een futuristisch en strak klokje? Dan moet je zeker eens een ...

Hosting door Fraai