CEO 'Striktly' Stéphanie heeft The Looks & the Brains! (Interview)

Jong, ravissant, slim én succesvol…gooi dit in een mixer en je hebt een dodelijke cocktail. Met gevaar voor eigen leven gingen we dan ook met bijzonder veel plezier in op de uitnodiging van 10 jaar Striktly Software, een bedrijf met aan het hoofd de erg knappe Stéphanie Ouachan. Bij een glaasje champagne en tussen wat overheerlijke hapjes door konden we ze ook een paar vraagjes stellen…het relaas…

Vertel eens kort wie je bent?
Ik ben Stéphanie, 30 jaar en kom uit het Antwerpse.

Wat is je professionele achtergrond?
Ik ben een echte “self made”. Op 15-jarige leeftijd werkte ik reeds 7 op 7 op verschillende jobs.

Op mijn 19de heb ik een half jaar in Spanje gewoond en werkte ik in een hotel. Daarna ben ik een jaar naar Hollywood getrokken, omdat in Amerika wonen een echte kinderdroom was. Omdat ik mijn vrienden en familie miste ben uiteindelijk toch terug gekeerd, intussen 10 jaar geleden.

Hollywood zeg! Goed dat je het een jaar hebt volgehouden ginder. 95% keert na 3 maanden al terug…maar we onderbraken je…ga verder…
Vanaf dat moment ging het snel, ik vond een vacature op de VDAB website voor handelsvertegenwoordiger, die job sprak me wel aan maar ik had niet de nodige ervaring. Dus in de plaats van een sollicitatie door te mailen besloot ik ter plaatse te gaan, zonder afspraak, om mezelf te verkopen. Dit lukte en de week erna mocht ik al op opleiding in Brussel. Ik had al snel de kunst van het verkopen onder de knie en groeide door naar groepsverantwoordelijke voor 8 vertegenwoordigers.

Op mijn 23e besloot ik zelfstandige te worden en startte ik met een ex-collega een firma in biometrische toegangscontrole en beveiliging.

In dit bedrijf heb ik Striktly leren kennen. Ik was namelijk klant van Striktly met mijn beveiligingsfirma. In 2015 heb ik me dan ook ingekocht in Striktly en ben ik sindsdien mede-eigenaar.

Na 6 jaar heb ik het succesvolle Fort Security met een team van 30 topmedewerkers verkocht aan een Limburgse collega, iets wat voor mij een grote carrièresprong betekende. Na de verkoop van Fort Security, één jaar geleden intussen, ben ik fulltime aan de slag gegaan als CEO binnen Striktly.

Je bent een niet onknappe, zeg eigenlijk maar gewoon erg knappe en jonge CEO…. Krijg je daar reacties om?
Je voelt toch dat mensen zich erg vast houden aan stereotypes. Ze verwachten meestal een oudere iets minder kleurrijk mannelijk type op de directiestoel. Dus bij een eerste ontmoeting voel ik toch telkens wat onwennigheid, of heb ik het gevoel dat ze zich stiekem afvragen of er een man van achter het hoekje tevoorschijn zou komen. Maar na 5 zinnen is dat ijs meestal wel gebroken. Gelukkig heb ik reeds mijn strepen verdiend met mijn vorige firma, wat toch meer vertrouwen geeft aan mensen die met mij professioneel in aanraking komen. En mijn beste PR zijn mijn personeelsleden. Zij geven vaak al een introotje over hun kleurrijke CEO omdat ze dat zelf natuurlijk ook fantastisch vinden.

Zelfs wij vinden het fantastisch…maar…hoe ga je er mee om?
Vooroordelen zijn heel menselijk, daarom kan ik de reacties wel plaatsen en begrijpen. Ik vind  dat helemaal niet erg en ben daar op zich niet zo mee bezig.

Zo rijd ik ook graag met mooie wagens omdat ik een echte autoliefhebber ben. Ik denk dat mensen dan denken dat het de wagen van mijn papa of vriend is. Ik vind het best wel grappig.

Een knappe intelligente vrouw die weet wat ze wil en ook nog eens kan meepraten over auto’s…wel wel wel…de ideale vrouw bestaat dus toch! Even terug naar je werkveld…waaruit moet volgens jou de beste CEO bestaan?
Ik denk dat de beste CEO moet begrijpen dat een bedrijf niet bestaat uit cijfers maar uit mensen. De mensen, die zijn het bedrijf. Daarom is veel communicatie, structuur en een mooie bedrijfscultuur onmisbaar en dat is volgens mij de taak van de CEO om ervoor te zorgen dat die er zijn. Het is belangrijk dat de mensen zich betrokken voelen bij een verhaal. Een bedrijfswagen en een mooie wedde zijn niet meer voldoende om iemand te motiveren. Iedereen die bij Striktly werkt, ademt Striktly en is trots om voor Striktly te werken.

Daarnaast moet de beste CEO georganiseerd zijn, elke workflow blijven optimaliseren en kennis hebben van verkoop. Want zonder verkoop, is er geen bedrijf.

Wat zijn de ambities voor het bedrijf?
Onze klanten zijn ondernemers die veel verschillende programma’s gebruiken zoals Microsoft office, Google agenda, Dropbox, e-mails, bank, etc.. Mijn ambitie is dat elke ondernemer alles kan gebruiken dat hij nu gebruikt maar dat in één programma waar al die aparte handelingen met elkaar gelinkt zijn en we veelal kunnen automatiseren waardoor de ondernemer werkuren kan besparen. Eigenlijk de filosofie van een iPhone. Op één toestel kan je bellen, foto’s maken, mailen, bankverrichtingen doen, reizen boeken en zoveel meer. Die filosofie trek ik door naar Striktly, één programma voor de ondernemer en die natuurlijk communiceert met zijn iPhone.

Naast de ambitie om het beste programma aan te bieden aan onze klanten, starten we elk jaar 2 nieuwe kantoren, telkens in een andere stad in het buitenland. Met deze buitenlandse ambitie zijn we nog maar net van start gegaan in Madrid dit najaar.

Mooi mooi! We hadden misschien even moeten wachten en het interview laten doorgaan op een zonnig oord…maar nu we hier toch zitten…wat zijn je persoonlijke ambities?
Buitenlandse kantoren openen is eigenlijk meer een persoonlijke ambitie. Dat hoort een beetje bij mijn avontuurlijke aard. Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen op te starten en om telkens een nieuw kantoor op te starten in een vreemde stad met een andere taal en andere regels is voor mij de ultieme uitdaging. De kick die ik op zoek als ondernemer.

Het buitenland veroveren dus…is het een optie om zich zelf daar te vestigen?
Ik heb in mijn wilde jonge jaren een halfjaar in Spanje gewoond en een jaar in Hollywood. Ervaringen die mij heel nauw aan het hart liggen. Maar daar heb ik ook geleerd dat eigenlijk alles went, ook je omgeving. Ik vind het belangrijker met wie ik woon dan waar ik woon. Maar ik sluit niet uit dat ik woonplekken in andere landen combineer met België, ik ben nogal internationaal aangelegd.

Is een druk leven te combineren met een gelukkig liefdesleven?
Ik denk dat het voor een partner interessanter en spannender is om samen te zijn met iemand die een eigen leven heeft en leeft. Ik geniet ook intens van de liefde wanneer we samen zijn en ben dan even niet de CEO maar gewoon Stéphanie. Ik zeg soms “Striktly by day, Stéphanie by night”, mijn vrienden lachen best om die quote.

Hoe hou jij als Stéphanie by night jouw relatie spannend?
Ik ben een erg warm en passioneel persoon. Dat verwachten ze meestal niet van een zakenvrouw, vaak krijg je het vooroordeel een kille vrouw te zijn maar niets is minder waar.

Hoe valt een knappe succesvolle en intelligente vrouw als jij te verleiden?
Ik houd van mannen die hun wereld kennen, en dat zit hen vaak in de kleine details. Ik voel dat snel aan of een man mij aan kan of niet. Een romantisch etentje, kleine attenties, een lief berichtje op het juiste moment doet wonderen. Als er een klik is natuurlijk. Ik zou nooit op iemand kunnen vallen voor praktische redenen of uit comfort. Voor mij moeten relaties echt en puur zijn.

Verder val ik niet zozeer op uiterlijk, een man met intelligentie, een mooi karakter en die communicatief sterk is voor mij veel aantrekkelijker dan een afgetrainde adonis.

Waar moet een ideale man uit bestaan?
Voor mij is de ideale man iemand die sterk is zijn schoenen staat, die zijn mannetje blijft staan naast een vrouw als mij. Hij heeft klasse maar durft ook soms uit de bol gaan. Hij is succesvol in wat hij professioneel doet. En is vooral naast een harde werker ook een grote levensgenieter. Alles is balans.

Ook je vrije tijd? Heb je die? Doe je aan sport?
Ik vind het bijzonder belangrijk om te balanceren. Daarom combineer ik hard werk met goed voor mezelf te zorgen. Zo sport ik met een personal trainer Johan Gerets in Move2cure (Studio Lieven Maesschalck), doe ik Yoga en sport ik nog in fitnesshal The Brick te Antwerpen.

Vandaar het ‘Strictly Strakke’ figuur! Voor we hier veel je dure tijd innemen gaan we nog snel voor een vluggertje…
Euh…

Neem het letterlijk in de vorm van wat vragen…
Ok, shoot!

Hierop ben ik het meest trots…dat andere jonge vrouwen zich geïnspireerd voelen door mijn werk.
Het duurste item in mijn kleerkast is…als fashionista heb ik wel enkele handtassen en kleedjes maar mijn absolute favoriet is een Emilio Pucci kleedje die ik eens in Las Vegas heb gekocht.
Lelijk slim of mooi dom…zolang ze maar gelukkig is
High heels of comfy sneakers…High heels! My signature.
Mijn ultimate crush is…gelukkig reeds mijn lief
Mijn favoriete reisbestemming is…Ibiza
Favoriete drankje…champagne, what else?
In een badpak van La Michaux voel ik me…als een vis in het water 

Ok, die laatste is me stiekem ingegeven door één van je, ook al knappe, vriendinnen, ontwerpster van strandkledij én ons welbekend, Sarah Michaux… Bon, bedankt voor je tijd en voor deze uitnodiging, we klinken er samen nog op en alvast nog heel veel succes in de toekomst! Meer info over Striktly vind je hier, de knappe Stéphanie volgen kan via Instagram

You May Also Like

Op reis zonder idee waarheen? Srprs.me!

Bij Whatmatters houden we wel van reisjes. Terwijl Jens de ene mondaine wereldbestemming na ...

Sporten kan ook ongezond zijn

HELI-SKI Van de piste, stevig downhill met een razende snelheid naar beneden suizen op ...

Topfotograaf Henk van Cauwenbergh verkent opnieuw Parijs

Wereldbekende fotografen uit ons kleine landje, ze lopen niet dik. Een uitzondering? Henk van ...

Hosting door Fraai