Yes! Bevestigd! Slimme mensen drinken meer alcohol!

Kijk, dit zijn nu eens wetenschappelijke onderzoeken die wij steunen!
Het is maandag en dan komen we op onze redactie wel eens aan met kleine oogjes. Welk evenement, festival, sportclub of stamkroeg we ook gezeten hebben, meestal ging dit gepaard met de nodige dosis gerstenat of alcoholische druivensap. Niet dat we spontaan solliciteren voor een abonnement bij de plaatselijke AA-club en nog minder dat we onszelf echte professors vinden maar volgens een onderzoek aan het Centre for Longitudinal Studies blijkt dat slimme mensen graag wat meer alcohol drinken.

De wetenschappers ondervroegen 6000 proefpersonen en hieruit bleek dat diegenen die op hun elfde hoog scoorden op toetsen, in het latere leven meer alcohol nuttigden. Maar voor je nu denkt…ik ben een slimme jongen en zuip me compleet in de vernieling…slimme mensen doseren beter. In tegenstelling tot de dommeriken kappen ze zich niet compleet vol.

Samengevat…geen stress als het vandaag wat minder draait…je mag er best trots op zijn…en om dat te vieren trekken we, de slimmeriken onder elkaar, er na werktijd nog samen eentje open! Santé!

Bron: Esquire
Cover: Pinterest
Foto : Giphy

You May Also Like

9 x wijn met Whatmatters

Niet voor niets noemt onze eigen column Wine, Dine & 69. Bij Whatmatters lusten ...

4x uitzonderlijk dineren in de natuur

Met zijn allen gaan we steeds meer op zoek naar beleving. Wel, dat is ...

Burn baby, burn met deze Everdure Grill

Misschien kan je tussen kerst en nieuwjaar geen eten meer zien, maar let toch ...

Hosting door Fraai