Whatmatters Hotspot: Bleuness…de nieuwe lobbybar van Sergio Herman in Cadzand-Bad

Een lobbybar in het teken van Japans georiënteerde cocktails en barfood…

De sterrenchef die gekend staat voor zijn feilloze gevoel voor schoonheid en zijn eeuwige liefde voor Zeeuwse producten doet het weer. Zijn constante drang naar vernieuwing baart na The Jane(**), Pure C(*), AIRrepublic(*) en vier vestigingen Frites Atelier (vijfde gaat eind september open in Gent) opnieuw een mooi kindje, met de naam Bleuness, te vinden in het achterste deel van het Strandhotel, waar ook Pure C. gevestigd is.

De keuken van Bleuness is geïnspireerd op Japan. “Ik ben verkocht aan het Japanse smaakpalet, of ik nou in londen, New York of Dubai ben. Elke keer weer ben ik geboeid door de ingetogen, gefocust en gedisciplineerde sfeer, dat wil ik ook neerzetten bij Blueness’, aldus de sterrenchef.

Wat mogen we verwachten? Zeeuwse producten met diepe umamismaken en een fris accent die een menukaart van een twintigtal gerechten zal brengen. Gerechten die naar believen kunnen aangevuld worden met verschillende saké’s en (alcoholvrije) cocktails met een Japanse touch.

Sergio zal merendeel niet zelf achter de kookpotten staan. Het team van Blueness zal onder leiding van Jaclyn Kong en Thijs Baert staan, die respectievelijk hun strepen al verdiend hebben in Sergio’s driesterrenrestaurant Oud Sluis en The Jane. De bediening is in handen van Tanja Spuesens, een Zeeuwse die we ook nog kennen uit de Upper Room Bar van The Jane.

Bleuness is in handen van toppers…zorgvuldig uitgekozen door de top himself. Wij gaan alvast een kijkje nemen en weten nu al dat dit één van onze hotspots aan de Zeeuwse kust wordt.

Credits: Pieter D’Hoop

You May Also Like

De eerste in een lange rij zomer pop-ups: Jardim!

Dat in Antwerpen altijd wat te beleven valt en zeker in de zomer dat ...

Whatmatters Hotspots: Deze plekken in Gent moet je op een zomerse dag zeker bezoeken!

We weten allemaal dat Gent bekend staat om zijn befaamde ‘cuberdons’ en de beste ...

Whatmatters Vacature: Boeken lezen in een luxe resort op de Malediven

Graag een enkeltje naar Soneva Fushi… We kennen het allemaal. Op vakantie lezen we ...

Hosting door Fraai