Koop eens een Boeing …

koop-boeing

.. of toch in onderdelen.

Ik weet niet of iemand er ooit bij heeft stil gestaan dat vliegtuigen, die grote sigaren die hoog in de lucht vliegen, ooit eens worden afgeschreven. Mocht dit niet het geval zijn, dan vlogen we nu nog met z’n allen, met Ryanair, naar Ibiza door middel van een DC-3. Het modelletje dat ook de paratroopers boven Normandië aan het droppen was tijdens de invasie. Een vliegtuig, net zoals een auto, wordt op een bepaald moment gewoon te oud, te versleten of gewoonweg te duur om nog langer te gebruiken en dan gaat hij uit de markt. Waar je je oldskool Opel Kadett snel snel even op 2dehands.be kan gaan verpatsen (onder het motto “export) liggen de kaarten bij een vliegtuig even anders. Niet alleen is het niet zo voor de hand liggend om even een volledige Boeing op een aanhangwagen te leggen, wat doe je er nadien dan mee ? Een kolfje naar de hand van AELS.

 

AELS is een erkend disassembly & dismantling bedrijf uit Nederland, dat zich heeft gefocust op de luchtvaart. Komt een airliner aan het einde van zijn leven, dan komt het naar alle waarschijnlijkheid terecht bij AELS, die het geheel volgens de regels van de kunst gaat ontmantelen. Wat opnieuw kan gebruikt worden, wordt dan ook opnieuw gebruikt. Wat niet meer nuttig is voor de luchtvaartindustrie, komt terecht in het particuliere circuit.

Dit lijkt waarschijnlijk allemaal wel een grote ver-van-mijn-bed-show, maar wie wat verder denkt ontdekt hier enkele leuke, coole en vooral exclusieve mogelijkheden. Het inrichten van je mancave ? Waarom niet meteen met stoelen die rechtstreeks uit een Boeing 747 van KLM komen ? Ben je verlekkerd op Flight Simulators ? Waarom bouw je er dan niet eentje in een oude cockpit van een versleten Airbus ? Wil je echt uitpakken ? Dan bouw je toch de romp van een uitgerangeerde Fokker om tot caravan !

Het maken van je meubilair met houten paletten is passé. Wie een beetje out of the box zijn stempel wil drukken, doet het met heuse luchtvaart-items.

Meer info is te vinden op de website en facebookpagina van AELS.

tcoc

You May Also Like

Hier is hij dan! De eerste trailer van FIFA 18 mét Cristiano Ronaldo

Electronics Arts of beter gekend als EA heeft zojuist bekend gemaakt dat de nieuwe FIFA op 29 ...

Een heel jaar geurvrije kledij zonder te wassen!

Een heel jaar geen stinkende kleren, welke man tekent daar niet voor? Of sta ...

Nostalgie ten top! Herintrede van de Game Boy is een feit!

Kinderen uit de 80’s en begin jaren 90, zoals wij, zullen zich deze wel ...

Hosting door Fraai