Jonge snaak sloopt wereldrecord Tetris als een baas! (video)

Wie kan beter?

Moeten we het verslavende spel nog uitleggen? Anders halen we er Jacky Lafon…euh nee, Ben Crabbé er even bij. Soit, Tetris, ontworpen door de Rus Aleksej Pazjitnov kreeg algemene bekendheid doordat het standaard meegeleverd werd bij de Game Boy van Nintendo in 1989. Sinds dag één worden er ook heuse kampioenschappen georganiseerd, dezer dagen vooral op de Nintendo Entertainment System (NES). De naam Tetris is afgeleid van het woord tetromino, omdat ieder blokje uit vier vierkantjes bestaat en zo een tetromino is, en tennis, de favoriete sport van Pajitnov. Hoe het vooral niet moet zie je hier…

Hoe het dan wél moet…
Je hebt verschillende spelmodi om zo je eigen en anderen hun record te breken: In zo weinig mogelijk lijnen de hoogste score behalen, meest gevormde lijnen in 1 minuut, hoogste score zonder te weten welk blokje klaarstaat om te vallen,… etc.

Eén jonge knaap deed de Tetris-wereld daveren, Joseph Saelee. De man die sneller denkt dan zijn schaduw vestigde het wereldrecord van de meest gemaakte lijnen, 306 stuks oftewel 4 beter dan het vorige wereldrecord. Hoe dit tot stand kwam? Bekijk de video…indrukwekkender dan de laatste minuten van het filmpje wordt het niet.


 
Bron: P

Unibet

unibet

You May Also Like

Nooit meer meurende sporttas!

Ok, ik geef het toe, het is best al eventjes geleden dat ik een ...

Verras je moeder eens!

Cadeaus, wie kan daar nu ooit genoeg van krijgen? Wij alvast niet en onze ...

Alicia Vikander laat zien dat zij een echte Lara Croft is! (Video)

De tweede trailer van de nieuwe Lara Croft is net gelost en wij weten ...