toxic-avenger

Cult-alert : The Toxic Avenger

1984, ik was toen net de spermatozoïde fase ontgroeid, had ontdekt dat ik kon rechtstaan en het was het jaar dat mijn ouders hun allereerste videorecorder kochten. Epic times, een afstandsbediening met een kabel en indien we naar een videocassette wilden kijken dienden we eerst aan knoppen te draaien totdat we een lijn op het scherm zagen. De wereld was in volle ontwikkeling en productiehuizen wereldwijd konden hun lusten botvieren op zowat ieder mogelijke manier. Het was ook het jaar waarin Troma, een exploit-productiehuis uit de VS, een nieuw soort superheld de wereld in stuurde. 1984 was het jaar van The Toxic Avenger !

Afgerukte ledematen, borsten en gillende vrouwen .. het is de rode draad doorheen de volledige film.

Het verhaal is zo banaal dat het de definitie van banaliteit heeft herschreven.
“Melvin, nerd en manusje van alles, wordt door de atleten en hun ultra knappe vriendinnen voortdurend gepest. Tijdens een volledig uit de hand gelopen grap komt Melvin terecht in een ton met chemisch afval en hij muteert tot een gigantisch gespierd monster … The Toxic Avenger. Hij besluit de criminaliteit in Tromaville – zijn thuisstad – aan te pakken.”

Afgerukte ledematen, borsten en gillende vrouwen .. het is de rode draad doorheen de volledige film. Wie diepgang zoekt, een storyline met plottwisten en complexe camerahoeken, die gaat met The Toxic Avenger totaal niet aan zijn trekken komen. De film is basically zodanig slecht dat hij goed is geworden. Het concept sloeg aan, want uiteindelijk werden er nog 3 vervolgen voor geschreven. De reeks van de Toxic Avenger films maakt ondertussen deel uit van die films, die op hun eigen manier, de wereld van de cinema hebben herschreven en uitermate typisch waren voor de gouden jaren 80 (misschien was vroeger alles echt wel beter).

toxic-avenger
The Toxic Avenger in een exclusieve set !

Driewerf hoera, want de Franse uitgever Bach Films heeft de volledige reeks van onder het stof gehaald. De 4 films werden digitaal geremasterd, op BluRay gezet en werden voorzien van een unieke collector-chemical-ton … The Toxic Avenger will rise again ! Voor de mensen die nu reeds flippen omdat het om een Franse uitgever gaat .. de films zijn allemaal in originele versie !

Op dit eigenste moment loopt hun crowdfunding campagne en binnen de eerste uren was zowat alles uitverkocht MAAR … Whatmatters zou Whatmatters niet zijn mochten we daar niet ergens onze voet tussen de deur hebben gekregen.
1 set viel, per toeval, van de camion en gaat onze richting uitkomen dus een volledige review is een kwestie van tijd.

Om jullie ondertussen wat warm te maken, hebben we alvast een selectie van enkele epische Toxic Avenger momenten gekozen.

You May Also Like

Daarom is een Buffel jouw favoriete wingman! (Video)

Buffelen heeft meteen een andere betekenis… Eerst en vooral, we hebben het niet over ...

Broer van Elon Musk geeft zijn Tesla Model 3 weg!

En jij kan hem winnen! Altijd handig wanneer je broer een eigen automobielbedrijf heeft ...

Hier is hij dan…de officiële trailer van laaste seizoen Game Of Thrones

Nog een goede maand geduld… Fans tellen al weken af tot 15 april, wanneer ...

Hosting door Fraai