Audi laat met de PB18 e-tron zien hoe ze over toekomstige sportwagens denken

En dat kunnen wij wel appreciëren…
Eerlijk is eerlijk…niets is er heerlijker om een dikke V8 in je nek te horen brullen tijdens een ritje in een sportwagen. Een gevoel dat we in de toekomst echter minder en minder gaan mogen en kunnen ervaren…de fossiele brandstoffen raken op en groene stroom is alles wat de klok slaat. Gelukkig hoeft dit geen impact te hebben op het rijgedrag van sportwagens…integendeel zelfs en dat bewijzen ze alvast bij Audi met hub PB18 e-tron.

Een sprintje naar 100 doet hij in slechts 2 seconden, iets wat een met fossiel aangedreven wagen nooit gelukt is, en voltanken doe je in 15 minuten. Mooie cijfers die ze daar op de Pebble Beach Automotive Week in Monterey (Californië) konden voorleggen. De concept car is geïnspireerd op de winnende Le Mans racers van Audi. De letters PB in de typeaanduiding verwijzen naar Pebble Beach, het getal ‘18’ staat voor de link met de succesvolle R18 e-tron LMP1-racer…uit het juiste DNA gesneden dus.

Deze concept heeft een  middenmotor met het zwaartepunt net achter de twee stoelen. Zo zit de bestuurder in het midden van de cockpit en creëer je een ideale gewichtsverdeling. Doch…de bestuurdersstoel, de drive-by-wire pedalen en besturing zijn echter te verschuiven zodat je alsnog iemand mee kan vervoeren. Meer nog…wist je dat hij zelfs een koffer heeft van 470L? Zelfs boodschappen kan je met deze concept doen.

Alles is aangedreven door twee elektromotoren voor de achteras (gezamenlijk 350 kW) en één voor de vooras (150 kW). Het systeemvermogen bedraagt 500 kW, omgerekend een dikke  680 pk…paardjes die een extra spoor in de zij kunnen krijgen door een boostfunctie en zo zelfs even tot 570kW of zo’n 775 pk op de weg loslaten.

Ik hoor jullie al denken…hoe lang gaat de batterij mee? Goed nieuws…na een draadloos oplaadbeurtje van ocharme 15 minuten kom je alweer 500km ver. Antwerpen – Monaco? 2X een kwartier tanken en je bent er…niet slecht!
Of de concept ooit in productie komt betwijfelen we. Doch zitten in concepts wel technologieën die je later in productiemodellen terugvindt. Komt in orde bij Audi…laat dat duidelijk zijn.


Bron: gewoonvoorhem

tcoc

You May Also Like

Bekijk het Ducati XDiavel monster!

Wil je een echt vette moto? Dan moet je zeker de Ducati XDiavel eens ...

Volvo innoveert en gaat volledig elektrisch!

Als Volvo-rijder – een bolide waar ik best tevreden van ben – volg ik ...

Een sleurhut op het water! The Sealander

Goed nieuws voor onze Nederlandse vrienden. Zelf zijn we geen fan van die honderden ...

Hosting door Fraai