Whatmatters Travel: Waarom wij wél fan zijn van All Inclusive reizen!

Drinken en eten à volonté…

Kort door de bocht maar als er iets is wat tijdens vakanties bij elk van onze redactieleden terugkomt, dan is het wel dat de weegschaal bij terugkomst tilt slaat en dat onze lever vraagt om op detox-vakantie te gaan. Als je ziet wat ons verbruik aan eten en drinken is gedurende een tweetal weken, kunnen we niet anders dan fan zijn van All Inclusive vakanties.

Na een korte navraag bij vrienden blijkt echter een All Inclusive-formule niet echt sexy te zijn. Het beeld dat mensen (al dan niet terecht) hebben zijn vooral horrorbeelden van vadsige Russen in grote resorts die, net nadat ze de handdoeken zijn gaan leggen aan het zwembad om zeker van hun plaatsje te zijn om 8u ’s morgens, de bar en buffetten plunderen en de inhoud van hun bord integraal in de vuilbak kieperen.

Vergeet dit beeld…er zijn wel degelijk een hoop voordelen om All in te gaan!

Nieuwe bestemmingen

Eerst en vooral hoeft het niet per sé een groot resort te zijn. Ook kleinschalige, gezellige en prima hotels bieden deze formules aan. Wat we wel weten en hebben ervaren is dat de eerste accomodaties die verrijzen op nieuwe bestemmingen meestal all inclusive zijn. Simpel te verklaren daar deze bestemmingen nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme en de omgeving (horeca) meestal nog niet ingespeeld is op een grote lading aan toeristen.


Je weet wat je betaalt

Als we uit ervaring mogen spreken…het grootste budget tijdens een vakantie gaat uit naar eten en drinken. Door All In te gaan, weet je exact wat je hebt betaald. Ideaal om niet voor grote ‘Visa- of MasterCard-verrassingen’ komen te staan na je vakantie.

Let wel op…is All In wel All In?

All-inclusive heb je in verschillende gradaties, dus het is verstandig om eerst eens goed uit te zoeken wat je precies voor je duurbetaalde vakantie krijgt. Is alle alcohol inclusief? In veel resorts kan je alleen bier en wijn krijgen, en betaal je extra voor sterke drank of speciale, vooral zwaardere (Belgische?) bieren.


Eetfestijn

Vergeet het beeld van bedrijfsrestaurants en grote gaarkeukens. Hotels doen echt wel hun best om tegenwoordig heel veel vers voedsel aan te bieden. In tijden waar elke fout, elke rot plekje op de appel of ananas breed uitgesmeerd wordt op social media en bij uitbreiding review-sites, doen hotels en resorts er alles aan met veel verse groenten, vers gegrilde vis, de grootste en meest vlezige oesters, heerlijk sappige stukjes vlees en prachtige geprepareerde salades potentiële vakantiegangers te lokken.

All In resorts zitten op toplocaties

Bijna alle inclusive resorts zitten op toplocaties. Dicht bij het strand, meestal in een rustige omgeving en daarnaast bieden ze je heel veel activiteiten aan zodat je je geen seconde verveelt. Fitnessen, surfen, tennissen, zwemmen, jetskiën,… . En wat krijg je van al die beweging? Juist, honger en dorst…hoeven we er nog een tekeningetje bij te maken?


Kindvriendelijk

Laat ons een kat een poes noemen…heb je kinderen, dan is dit gewoon ideaal. Een drankje hier, een ijsje daar, een vieruurtje ginder…het hoeft je allemaal geen rib uit het lijf te kosten. Met andere woorden, de kindjes blij, de papa’s en de mama’s blij!

Ben je zelf misschien iets minder kindvriendelijk, dan kan je goed uitkijken naar een ‘Adult Only’-All In

Je ziet, voor ieder wat wils dus! Boeken maar!


Foto’s:
– Whatmatters
– Amare Marbella
 

You May Also Like

Louis Vuitton maakt jou de stijlvolste DJ ter wereld

Volgend weekend al te zien op Tomorrowland? In ieder geval zal er stevig uit ...

Chopard komt met bruut gelimiteerd klokje met brandstofmeter

30 jaar partnership met de Mille Miglia-rally vier je zo! Het Zwitsers horlogemerk Chopard ...

Naar de vernieuwde Club Med op de Malediven

We weten natuurlijk niet hoe het bij jullie zit, maar wij dromen in elk ...

Hosting door Fraai