Whatmatters Boystrip-tip: Mountainbiken in eigen land!

En welle weg….

De grote vakantie is aangebroken en dat wil traditioneel zeggen dat we op onze redactie ook een versnelling lager schakelen. Er wordt wel eens wat langer in een beach bar aan zee gehangen, we blijven wat langer in het feestgedruis zitten na alweer een gewonnen match van onze Rode Duivels of we zijn op onze redactie bezig met ons jaarlijks uitje met ‘The Boys’ voor te bereiden. Op de vraag wat we dit jaar gaan doen, liet onze Mister C. alvast een ballonnetje op. Onze waaghals die geen uitdagingen uit de weg gaat, denk maar aan de ‘Northcape4000‘, wil met de hele bende gaan mountainbiken.

“Yeah Right”…als we hem laten doen zitten we dus met zijn allen op de fiets van het zuiden van Italië naar het hoogste punt in Scandinavië dus leggen we hem eventjes onze ‘zomer-rules’ nog eens onder de neus…een versnelling lager dus. “‘D’Ardennen’ dan!” was het laatste wat hij nog stamelde alvorens hij ons met een pak kaarten uit onze Oostkantons rond de oren kwam slaan.


Houffalize

Nadat we de kaarten bestudeerd hebben, leek Houffalize ons het beste idee. Voor zowat 75% van de redactie omwille van Achouffe…het biertje uit de streek.  Maar Houffalize is meer dan een goed streekbiertje…het is zowat de meest bekende mountainbikespot in de Ardennen. De rosten en hellingen rondom het stadje in de vallei van de Ourthe zijn erg steil en vormen het perfecte reliëf voor een mooie mountainbiketocht. Je hebt er 6 routes die variëren tussen makkelijk en moeilijk en technisch en die een afstand hebben tussen 18 en 40 kilometer. Echte krakers gaan dan gewoon voor het echte wereldbekerparcours.


Slapen

Slapen doen we Les Etables…een luxueuze herberg die ons voor 55€ per persoon per nacht, inclusief ontbijt en toegang tot de spa (sauna, jacuzzi en relaxruimte). Ideaal gelegen en ideaal uitgerust om ons 200 kilometer van het thuisfront rustig met maten te gaan ontspannen. Het hoeft niet altijd één of ander duister etablissement te zijn…


Goed begonnen is half gewonnen…

Ok, op ons materiaal zijn we snobistisch ingesteld. Dus het kan maar beter ok zijn zodat we niet na de eerste beste helling of put op onze muil liggen met een gebroken kader. Na wat opzoekwerk kan je ook online best wel goed materiaal vinden. Daar juli voor ons gelijk staat aan de soldenmaand, viel ons oog op een paar koopjes. Een carbon HAIBIKE SDURO HardSeven tik je af voor 4.399 Euro in plaats van 4.999…en wat onze held Mister C. nog niet hoeft te weten…terwijl hij zich volledig in het zweet trapt, ondersteunt een Bosch-motor deze mountainbike tot 25km/u.  Het enige wat we nu nog moeten doen, is hem stiekem aan de stekker hangen.

Indien we het spel toch eerlijk moeten spelen, gaan we voor de GT Bicycles Sanction Comp Full Suspension Mountainbike, die we aftikken voor een 2800€. Laten we duidelijk zijn dat we tijdens onze jaarlijkse bolstrip wel even willen uitpakken…

Who’s in?
 
 

Unibet

unibet

You May Also Like

Vergeet California, Ferrari komt onverwacht met Portofino

Ze zitten niet stil in Maranello, Modena Italië oftewel de headquarters van Ferrari. Rustig ...

Geen plaats voor een mancave? Deze komt gewoon naar je toe!

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!  Zin in een echt feestje onder ...

De Invasie van Antwerpen!

Heel eerlijk? Tot vandaag was bij het woord invasie, het eerste wat bij de ...