Nooit meer een gebroken scherm dankzij deze smartphone-Airbag!

Bestond dit maar eerder…

Het is alsof onze handen constant ingezeept zijn. De keren dat wij per dag onze iPhone uit de handen laten glippen is niet op, euh, één hand te tellen. Zo hebben wij ondertussen al fortuinen uitgegeven aan nieuwe schermen, hoesjes, camera,… soit, een lopende rekening. Dit zou wel eens compleet verleden tijd kunnen worden met deze geweldige uitvinding, de smartphone airbag.

Bedenker van dienst, een Duitse student, Philip Frenzel. Hij zorgt ervoor dat slimme sensoren de val van jouw toestel detecteren en dat er zo kleine metalen veren uitschuiven die de impact van de val beperken. En een extra voordeel van deze airbag, in tegenstelling tot die in een auto, de veren kunnen nadien eenvoudig worden teruggeplaatst…klaar voor een volgende drop.

Herr Frenzel won met dit ontwerp de Mechatronica Award van Duitsland. De slimme nog studerende rekel aan de universiteit van Aalen, is van plan om volgende maand een kickstarter project te lanceren. Onze hoop op minder gebroken schermen ligt in zijn handen. Hopelijk haalt hij genoeg geld op zodat zijn uitvinding de weg naar de consument vindt.

Bron: Manners

tcoc

You May Also Like

De #speedytuesday van Omega

Dat de klokjes van Omega pareltjes zijn, daar hoef je ons niet meer van ...

Johnnie Walker komt met 50-jaar oude blend en het kost je een fortuin!

Johnnie Walker Masters’ Edition Whisky moet je leren drinken. Misschien is het dan ook ...

Onder tafel drinken vanop afstand

Bier hijsen, we doen het niet vaak bij Whatmatters. Ja, we zijn stevige drinkers, ...