Deze blikvangers maken jouw crib uniek!

Ook wij zijn in volle verhuismodus…

En dan doe je natuurlijk enorm veel inspiratie op. Laten we stellen dat bouwen, verbouwen en uiteindelijk verhuizen, volgens de gemiddelde Whatmatters-redacteur gewoonweg de hel is. Naast de vele uren die we spenderen op zoek naar toffe gadgets, games, films, Netflix-series, stijlvolle sneakers en bloedmooie babes, hebben we echt geen zin om na het uitwassen van de verfborstel en een zoveelste ritje naar het containerpark opnieuw achter het scherm te gaan zitten op zoek naar die blikvangers die onze of jouw crib uniek maakt. Maar nood breekt wet en we doen het toch! We lijsten ze even op en wie weet kan je ze zelfs ontdekken op onze housewarming party komende zomer.

1 De juiste verlichting

Voor we beginnen willen je natuurlijk de grootste tip van allemaal geven. Alles valt of staat natuurlijk met de juiste verlichting. Blikvangers horen gezien te worden en steek ze dus zeker niet weg in één of ander donker hoekje. Zowel in de woonkamer, slaapkamer, inkomhal of tuin maakt de juiste verlichting de juiste sfeer.

Om een voorbeeld te geven, wij hebben op ons terras en tuin gekozen voor een draagbare LED terraslamp uit thermisch behandeld Radiata hout. Warme tinten die we ook in onze woonkamer terugvinden met een betaalbare lamp in Zebranohout. Beide kleurtinten van het hout vind je trouwens ook terug op de massief eiken parket wat alles op deze manier mooi in elkaar doet vloeien.

2 Hang een fiets of zelfs een motor tegen de muur

Op zoek naar een leuk decoratief element aan je muur? Ga dan voor een (oude) fiets of motor. Let wel op dat je muur het gewicht aankan of je kan gelijk de metser, bezetter en schilder opnieuw opbellen. Momenteel is koper en brons een hype. Voor zij die het niet begrepen hebben op tweewielers en eerder voor wat jeugdige streetstyle of beachstyle willen gaan, zijn een skateboard of een surfplank waardige alternatieven.

3. Een hangmat, hangstoel of… schommel!

Niemand heeft ooit beslist dat meubels op de grond hoeven te staan, wél? Sommige catchy dingen kunnen zeker ook hangen. Denk aan een hangmat of zelfs een schommel. Blikvangers die in iets ruimere (woon)kamers tot hun recht komen en een volledig nieuwe sfeer zorgen. Toch ook hier de bedenking dat je zeker moet zijn dat het jouw gewicht kan dragen voor je het hele plafond op je donder krijgt.

4 Plant een boom 

Ok, het is echt niet de bedoeling om het volledige regenwoud in jouw crib neer te zetten maar één opvallende boom of exotische plant (zelfs een palmboom kan!) maakt het echt uniek en zal zonder twijfel de eyecatcher zijn die jouw stulpje verdient.

5 Een coole ijskast 

Een gouden gelakte SMEG met Swarovski kristallen of eentje in de vorm van een oud VW busje? Een hippe vintage koelkast in jouw woonkamer vol met booze zal onder je maten erg gewaardeerd worden tijdens die boysavond bij jou op de bank (of schommel).

Voilà, bij deze onze vijf tips om van jouw stulpje net die crib te maken met dat tikkeltje meer!

Foto’s: Pinterest
Cover: Instagram

You May Also Like

Je dagelijkse KOFFIES(C)HOT!

Hoe kan je de (werk)week beter beginnen dan met een vers shotje koffie. Of ...

New Balance brengt de 860 terug

Eén van de betere sneakers New Balance kondigt met trots aan dat zij de ...

Nostalgie ten top! Nintendo brengt klassieker SNES terug uit!

Na het grote succes van de NES Classic Mini, de remake van de 8-bit ...

Hosting door Fraai