Daarom zijn de Kroatische voetballers de echte helden van het WK!

Ze schenken hun premie van 23,6 miljoen Euro aan een goed doel!

Ze veroverden de harten van alle echte voetballiefhebbers op het afgelopen WK. Met frivool, aanvallend en vooral spectaculair voetbal, voetbalden de Kroatische rekels zich tot in de finale tegen het veel minder frivole, stugge en een pak minder aantrekkelijke Fransen. Waren het de drie matchen mét verlenging die hen de das omdeden? Feit is wel dat de Fransen, die ook de Belgen uitschakelden, het laken naar zich toetrokken met een duidelijke 4-2 overwinning.

Maar dat het echte winnaars zijn met de hart op de goede plaats bewijst het volgende.  Ze besloten namelijk de premie van 23,6 miljoen euro, die ze kregen voor hun tweede plaats, te doneren aan een goed doel aan een stichting die ervoor zorgt dat arme kinderen toch op vakantie kunnen gaan.

Het inspireert alvast ook de Franse aanvaller Kylian Mbappé…hij heeft zijn persoonlijke premie van zo’n half miljoen Euro gedoneerd aan een goed doel in Parijs.

Zouden onze trotse Rode Duivels ondertussen al een akkoord hebben over hun portretrechten zodat er hier ook misschien wat naar plaatselijke goede doelen kan vloeien?


Cover: YouTube

You May Also Like

Kerel maakt meest gruwelijke goal ooit op FIFA! (Video)

FIFA 19 is nog maar net uit en er komen al een pak heerlijke ...

momo-challenge

Beware of The Momo-challenge

Mysteries, geheimen en spookverhalen .. ze zorgen er steevast voor dat het bloed net ...

crosscall-trekker-x4

Adventure-gear : de Crosscall Trekker X4

“C, wat heb jij sowieso met je mee als je op een trip vertrekt ...