Belgisch label recycleert plastiek in stijlvolle zwemshorts

Kijk, daar hebben we allemaal wat aan!

Plastiek is alomtegenwoordig. Zijn het onze ministers niet die ruziën over een plastiek-taks, dan  overspoelt onze social media wel met alarmerende filmpjes over hoe vervuild onze oceanen op de ooit zo idyllische plekken op aarde wel zijn.

Niet iedereen heeft het potentieel aan volgers zoals Marisa Papen om acties zoals #plasticsushi tot een groot succes te laten uitgroeien maar weet dat ieder van jullie wel een steentje kunnen bijdragen. Een eco-luxueuze zwemshort kopen uit 100% gerecycleerd plastiek bijvoorbeeld, een creatie van de creatievelingen bij het Belgische label Oceans The Brand.

Dartel en milieubewust het strand op? De eerste collectie van de jonge start-up gaat onder de naam ‘Colors of the ocean’ door het leven. De prints zijn ontworpen in België en zo heb je op dit moment drie mooie modellen om uit te kiezen, Bondy, Navy of Azure. Nieuwe prints volgen sowieso.

Als je denkt met een plastiek gerecycleerde zwemshort net een plastiek zak over je middel hebt zitten, vergeet het! De coating zorgt er namelijk voor dat je niet eens voelt dat je een plastiek zwemshort aanhebt.

Bestellen kan online via de webshop. Een short kost 65 euro en een deeltje daarvan gaat tegelijk ook nog eens naar een goed doel.

Beachproof en tegelijk meewerken aan een betere milieubewustere wereld…who’s in?

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

TRESANTI brengt Italiaanse flair in je kleerkast

  Gezien we stilaan op een leeftijd komen dat streetwear iets minder gepast is ...

Coywboysbag is dood, lang leven Cowboysbag!

Hoewel Cowboysbag, de fabrikant van lederen tassen en accessoires een uitstekende collectie had, ging ...

Aloha OluKai!

Niks fijners dan je slippers aanschieten en door het mulle zand naar het water ...

Hosting door Fraai