Daarom zijn de Kroatische voetballers de echte helden van het WK!

Ze schenken hun premie van 23,6 miljoen Euro aan een goed doel!

Ze veroverden de harten van alle echte voetballiefhebbers op het afgelopen WK. Met frivool, aanvallend en vooral spectaculair voetbal, voetbalden de Kroatische rekels zich tot in de finale tegen het veel minder frivole, stugge en een pak minder aantrekkelijke Fransen. Waren het de drie matchen mét verlenging die hen de das omdeden? Feit is wel dat de Fransen, die ook de Belgen uitschakelden, het laken naar zich toetrokken met een duidelijke 4-2 overwinning.

Maar dat het echte winnaars zijn met de hart op de goede plaats bewijst het volgende.  Ze besloten namelijk de premie van 23,6 miljoen euro, die ze kregen voor hun tweede plaats, te doneren aan een goed doel aan een stichting die ervoor zorgt dat arme kinderen toch op vakantie kunnen gaan.

Het inspireert alvast ook de Franse aanvaller Kylian Mbappé…hij heeft zijn persoonlijke premie van zo’n half miljoen Euro gedoneerd aan een goed doel in Parijs.

Zouden onze trotse Rode Duivels ondertussen al een akkoord hebben over hun portretrechten zodat er hier ook misschien wat naar plaatselijke goede doelen kan vloeien?

Cover: YouTube

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Dennis Praet scoort ook buiten de witte lijnen

Dennis Praet heeft niet alleen gouden voeten, hij heeft nog stijlgevoel in zijn kleine ...

Ook Miss Exclusive start zijn miss-jaar! Hier de eerste beelden!

Dit zijn de twintig finalisten… De 9de editie van Miss Exclusive is officieel gestart ...

Bodied, een nieuwe rapfilm van (producer) Eminem

‘Will the real Slim Shady please stand up?” “I repeat, will the real Slim ...

Hosting door Fraai