Nooit meer een gebroken scherm dankzij deze smartphone-Airbag!

Bestond dit maar eerder…

Het is alsof onze handen constant ingezeept zijn. De keren dat wij per dag onze iPhone uit de handen laten glippen is niet op, euh, één hand te tellen. Zo hebben wij ondertussen al fortuinen uitgegeven aan nieuwe schermen, hoesjes, camera,… soit, een lopende rekening. Dit zou wel eens compleet verleden tijd kunnen worden met deze geweldige uitvinding, de smartphone airbag.

Bedenker van dienst, een Duitse student, Philip Frenzel. Hij zorgt ervoor dat slimme sensoren de val van jouw toestel detecteren en dat er zo kleine metalen veren uitschuiven die de impact van de val beperken. En een extra voordeel van deze airbag, in tegenstelling tot die in een auto, de veren kunnen nadien eenvoudig worden teruggeplaatst…klaar voor een volgende drop.

Herr Frenzel won met dit ontwerp de Mechatronica Award van Duitsland. De slimme nog studerende rekel aan de universiteit van Aalen, is van plan om volgende maand een kickstarter project te lanceren. Onze hoop op minder gebroken schermen ligt in zijn handen. Hopelijk haalt hij genoeg geld op zodat zijn uitvinding de weg naar de consument vindt.


Bron: Manners

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Jordan meets Nintendo!

Ok tegenwoordig hebben we beide een Playstation, waarvoor we als excuus de kinderen gebruiken, ...

Pingpongen op het werk in stijl!

Aangezien wij ons dagelijks op de redactie, die we omwille van allebei nog een ...

Elke 6 maanden een nieuw armsnoepje rond je pols

Een Rolex? Graag, maar jammer genoeg geen spek voor onze bek. Als we ooit ...

Hosting door Fraai