Nooit meer een gebroken scherm dankzij deze smartphone-Airbag!

Bestond dit maar eerder…

Het is alsof onze handen constant ingezeept zijn. De keren dat wij per dag onze iPhone uit de handen laten glippen is niet op, euh, één hand te tellen. Zo hebben wij ondertussen al fortuinen uitgegeven aan nieuwe schermen, hoesjes, camera,… soit, een lopende rekening. Dit zou wel eens compleet verleden tijd kunnen worden met deze geweldige uitvinding, de smartphone airbag.

Bedenker van dienst, een Duitse student, Philip Frenzel. Hij zorgt ervoor dat slimme sensoren de val van jouw toestel detecteren en dat er zo kleine metalen veren uitschuiven die de impact van de val beperken. En een extra voordeel van deze airbag, in tegenstelling tot die in een auto, de veren kunnen nadien eenvoudig worden teruggeplaatst…klaar voor een volgende drop.

Herr Frenzel won met dit ontwerp de Mechatronica Award van Duitsland. De slimme nog studerende rekel aan de universiteit van Aalen, is van plan om volgende maand een kickstarter project te lanceren. Onze hoop op minder gebroken schermen ligt in zijn handen. Hopelijk haalt hij genoeg geld op zodat zijn uitvinding de weg naar de consument vindt.


Bron: Manners

Tags:

  • Co-founder en het gezicht van Whatmatters dat met humor in zijn pen dagelijks het leven van alle mannen luchtiger maakt met de nodige tips rond Lifestyle, Real Estate, Gadgets,...de heerlijkste bolides onderwerpt aan een roadtest en uiteraard jullie de mooiste babes van het Noordelijk én het Zuidelijk halfrond op jullie loslaat.

Dit vind je misschien ook leuk

Oude typemachines omgevormd tot machinegeweren!

In de ogen van de jeugd zijn we bij Whatmatters waarschijnlijk stokoud. Ja, wij ...

Venneman Watches: exclusief, persoonlijk én Belgisch

Ok, we trekken onze woorden terug van een aantal weken geleden. Wij Belgen zijn ...

Apple pakt uit met een stevig nieuw Pro gamma!

We geven het toe: wij zijn fan! Zonder Macbook Pro zijn we verloren en ...

Hosting door Fraai