Wie drinkt er mee een Negroni voor het goede doel?

Alle redenen zijn goed om een Negroni te degusteren maar deze is nog net ietsje beter…
Eerst heel even wat geschiedenis…Er was eens een graaf…

Camillo Negroni heette hij. En in zijn stamcafé Caffè Casoni in Firenze – we schrijven 1919 – bestelde hij altijd een ‘Americano’, een mix van Campari, vermout en bruiswater. Op een dag vroeg de graaf zijn barman, Fosco Scarselli, om zijn cocktail wat straffer te maken. De barman voegde geen bruiswater maar gin aan de Americano toe, en garneerde de cocktail met een schijfje appelsien in plaats van een partje citroen. De Negroni was geboren…

Intussen is het recept bijna 100 jaar oud en blijft de Negroni een van de 25 meest invloedrijke cocktails ooit en zelfs dit jaar uitgeroepen tot de tweede best verkochte klassieke cocktail in de wereld.Tegelijk wordt hij vaak genoemd als een van de meest onderschatte cocktails. Een Negroni is gemakkelijk te maken omwille van de gelijke delen van de drie ingrediënten, maar toch vraagt hij een goede balans tussen bitter en zoet én moet je hem correct serveren.


En correct serveren doe je zo:

 • Vul een lekker ouderwets cocktailglas met genoeg ijs
 • Schenk 3 cl Campari, 3 cl gin en 3 cl zoete rode vermout in
 • Roer zachtjes (1X rond)
 • Versier met een half schijfje appelsien

Nu je er eentje hebt, klinken we gelijk op het goede doel. Vandaag start immers de Internationale Negroni Week die zal lopen tot 10 juni, een initiatief van Imbibe Magazine & Campari die gelijk ook een sponsoractie voor een goed doel, Water for People, opzetten. Met dit initiatief willen ze wereldwijd de toegang tot drinkwater en adequate sanering verbeteren.

Hoe dan? Wel heel simpel door mensen gezellig bij elkaar brengen (in bars, thuis, restaurants,…) en klassieke cocktail wereldwijd in de kijker zetten. Participerende bars schenken dan een deel van de opbrengst van de verkochte Negronis aan dit doel.


Wie doet er mee?

 • Antwerpen : COCKTAILS @ NINE, JONES & Co, BLACK SMOKE
 • Brussel : COCINA Flagey, VERTIGO, ODETTE en VILLE
 • Gent : THE COBBLER BAR,  JIGGER’S, CAFE THEATRE
 • Hasselt :  BUON EATALIA,  ENTOURAGE, KAAIMAN
 • Knokke-Heist : THE PHARMACY
 • Koksijde : SOFIE’S LIVING ROOM
 • Leuven :  BARACCA, BAR NINE, BALLS & GLORY

Wij klinken alvast op het goede doel en jullie kunnen hier natuurlijk ook aan meehelpen door met elkaar te toosten en hiervan een selfie te posten op je socials met de tagline van de actie: ‘Cheers for Charity’. Vergeet ook de #’s niet! #Campari #Negroni #Negroniwee #Negroniweekbelgium

There is NO #Negroni without #Campari
There is NO June without #Negroniweek
Cheers!


Credits: Campari/Pinterest

You May Also Like

5 spectaculaire restaurants voor op je bucketlist!

Bij Whatmatters weten we een perfect bereid – al dan niet sexy – gerechtje ...

Doutzen Kroes schittert in lingerieshow en wij waren erbij!

Dat Doutzen Kroes onze natte droom is, is al lang geen geheim meer. Het ...

Personaliseer je sterke drank!

Je eigen gin-, rum- of vodkalabel, maar geen zin om een hele distilleerderij of ...

Hosting door Fraai