Whatmatters Travel: kajakken tussen de gletsjers (Video)

Een extraatje op onze bucket list

Wie heeft er al gehoord over Brits Columbia? Voor de aardrijkskundige leken onder ons, het is een staat in Canada dat grenst aan de Amerikaanse staat Alaska en het Canadese Alberta. De grens tussen BC en Alberta wordt gevormd door de Rocky Mountains. Authentiek, natuur, bergen, valleien, bossen, watervallen, turquoise riviertjes en gletsjers vormen er een prachtig stukje ongerept geheel. Om een idee te hebben, zo’n 5% van de bevolking bestaat nog uit echte indianen.

Typisch aan dit gebied is dat tijdens de lente de alpine en gletsjermeren langs de kustlijn beginnen te ontdooien en overgaan tot helderblauwe wateren die de illusie wekken dat het gewoon echte rivieren zijn hoewel het gewoon grote plassen met smeltwater zijn. En laat deze plassen nu net dé ideale wateren zijn om te genieten van deze ongerepte natuur in een kajak.

Zoals je al tussen de regels kon lezen, de tijd om dit te ontdekken is beperkt. Het smeltend blauwe water is alleen beschikbaar vanaf juni. De beste periode is tussen eind juli en eind september. Het ontdekken zelf kan je via een kajak of paddle board.

Het start met een waanzinnige helikoptervlucht van 60 minuten over het platteland en ruime omgeving van Abbotsford. In de prijs is naast de helikopter ook het gebruik van de kajakken of paddle boards, vier uur op de locatie zelf, foto’s van de reis en een verfijnde gourmet, picknicklunch inbegrepen.

Het avontuur kost $5000 en kan je met maximaal 4 personen beleven wegens niet meer plaats in de helikopter. Goed dus voor zo’n $1250 per persoon, omgerekend een kleine 1000 euro. Who’s in?


Bron: Manify/Glacier Kayaking

You May Also Like

Puma x Bobbito: 50 jaar suède eer je zo!

Londen was even the place to be!  Aan uitnodigingen geen gebrek op onze redactie ...

Whatmatters Real Estate: Brute villa in Beverly Hills

Wat Als?…je 5+2 juiste cijfers scoort en de laagste Euromillions jackpot wint die er ...

Standard, verser krijg je je pizza niet !

Dat ’t Groen Kwartier in Antwerpen leeft, dat staat al langer buiten kijf. De ...

Hosting door Fraai