Whatmatters Travel: In stijl en eigen land overnachten in deze heerlijke B&B

Het hoeft niet altijd ver te zijn…

Neen…een klein 100 kilometer van ons deur is dikwijls al ver genoeg om te ontsnappen uit de dagelijkse sleur, je volledig te ontspannen, wakker te worden als God in…euh Knokke, met een uitzicht op echte schaapjes die je in geen tijd opnieuw in een middagdutje doen verzinken. Rustiger gaat het niet worden in je hoofd.

Knokke dus, en meer bepaald The Bunkers is de prachtige bed and breakfast van Axel en Margaux., twee ondernemers met een vastgoed-achtergrond die nu gewoon de perfecte gastheer en gastvrouw zijn. De hedendaagse toparchitectuur met ruwe materialen en een strakke inrichting weerspiegelt het brute karakter van het domein.

Het landgoed heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1785. De Oostenrijkse keizer Jozef II bouwde ‘Fort Hazegras’ om de nieuwe Hazegrassluis te beschermen. Tijdens WO I & II verbleven de Duitsers in het fort. De 5 bakstenen bunkers die het domein omringen, zijn stille getuigen van die woelige periode. Nu vormen de bunkers de schuilplaats van onze kippen, bijen en schapen. Ontbijten doe je hier dus met verse eieren, huisgemaakte honing en een prachtig uitzicht op de polders.

Who’s in voor een paar nachtjes in de karakteristieke polders achter het Zwin in ‘Fort Hazegras’? Boeken doe je HIER.


Credits: The Bunkers

You May Also Like

3 hotels om te zien in 2019

Elk jaar openen er heel wat nieuwe hotels de deuren, de hordes toeristen moeten ...

Stukken raket in je horloge

We kunnen ze niet aanslepen de horloges die we hier op de redactie krijgen ...

Zondagtip: Antwerp Classic Car Event te Brasschaat

Het tweedaagse ANTWERP CLASSIC CAR EVENT (ACCE) trapte zich gisteren met een vliegende start ...

Hosting door Fraai