Peaky Blinders lost details over seizoen 5

We kijken al uit naar 2019

Laten we een kat een poes noemen, geen enkele serie waar we harder aan verknocht zijn dan Peaky Blinders. Net als iedereen zitten we dan ook ongeduldig te wachten op seizoen 5. Gelukkig hebben wij bij Whatmatters wat connecties en kunnen we jullie alvast een paar tips van de sluier oplichten.

Zo raakte ondertussen bekend dat de opnames deze herfst zullen starten en dat we dan ook quasi zeker zijn dat we in de loop van 2019 de olijke bende op ons scherm zullen krijgen.

En wat de inhoud betreft, we laten de jaren ’20 achter ons en komen in de jaren ’30 terecht. Jaren die gekend zijn omwille van hun grote economische crisis en wat samen met het opkomende fascisme een bijzonder grote rol zal krijgen in seizoen 5.

Hoe de reeks zal eindigen weet uiteraard alleen nog maar Steven Knight en zijn gevolg. Wat we wel weten is dat deze rekel zeven seizoenen wil maken en dat we dus nog lang niet gedaan hebben met ‘Peaky Bingewatching’. Het verhaal tot en met reeks zeven is al volledig uitgetekend. Zo liet hij al verstaan dat de serie zal eindigen met het begin van WOII, reken maar als apotheose het eerste luchtalarm van Birmingham in 1939.

Zorgen voor later want eerst moet dus reeks 5 nog opgenomen worden. Een reeks die volgt op een seizoen dat eindigde met vele vragen. Is Alfie Solomons (Tom Hardy) nu echt dood? Afwachten…dit wordt niet gelost! In ieder geval liet de maker verstaan dat Thomas Shelby (Cillian Murphy) nog wel even meegaat…doch…een garantie tot op het einde is er nooit! Op de vraag of het zonder Cillian Murphy kan, antwoordde hij dan ook gevat: “I would think about it, we are bringing through the new genereation, but I don’t contemplate it.”

Hebben ze echt bestaan, de familie Shelby? Neen, maar Steven Knight haalde wel inspiratie bij zijn eigen familie. Zijn vader en nonkels, de Sheldons, waren bookmakers die door iedereen de Peaky Blinders werden genoemd…dus toch een beetje autobiografisch.

You May Also Like

Hoe lang blijf jij trouw op Temptation Island? Doe hier de test!

Fout of niet, wij zitten elke donderdag voor de buis voor een relaxed avondje ...

Een vet GoPro-jaar in één nog vettere video!

Onze Mister C. gespot? We moeten het nog eens bekijken maar de waaghals op ...

Hosting door Fraai