Dansen dansen dansen: Justine van 2Empress lanceert eigen vrouwvriendelijk WK-Lied

‘Belgium, are you ready’

Dit is de titel van allernieuwste track van Justine Szpringer van 2Empress dat eerder deze week werd uitgebracht. Een duidelijke verwijzing en steun voor onze Rode Duivels op het WK. Het nummer werd gemaakt naar aanleiding van de commoties rond rapper Damso eerder dit jaar. Hij werd uiteindelijk verbannen als artiest van het officiële WK-lied nadat er veel protest kwam op zijn vrouwonvriendelijke teksten.

En nog voor we de bedenking konden maken of vrouwen en voetbal wel samengaan, ratelde de knappe DJ netjes verder…’Ik besef dat ik niet de enige artiest ben die een WK-lied voor onze Rode Duivels uitbrengt. Waar het bij mij vooral om draait is om een boodschap naar zowel vrouwen als mannen over te brengen. Vrouwen kunnen gerust ook wel hun “mannetje” staan achter de dj booth! Toen ik 6,5 jaar geleden mijn carrière begon was dit één van de grootste vooroordelen waar ik iedere dag opnieuw tegenop moest boksen. Dit was heel vermoeiend maar tegelijk ook extra motiverend. Het is erg fijn om na al die jaren eindelijk te zien dat mannelijke DJ’s de vrouwen aanvaarden in deze scène.’

‘Wij vrouwen staan maar al te graag ook mee achter ons Belgisch elftal!’ sloot ze af…iets wat de op de persconferentie gepikeerde Lukaku’s maar al te graag zullen horen!
‘Belgium, are you ready’ is nu beschikbaar op iTunes en Spotify…Beluister alvast het nieuwe WK-lied op Soundcloud.

You May Also Like

Sara Underwood gaat het liefst door het leven zonder…

Ondergoed… Een bericht gedeeld door Sara Underwood (@saraunderwood) op 25 Aug 2018 om 4:53 ...

Pasgetrouwde Emily Ratajkowski toont fier haar kroonjuwelen

En of het nu haar prachtige ringen zijn of datgene wat er subtiel en ...

Hosting door Fraai