Bevestigd: BMW-rijders zijn het meest egoïstisch en asociaal op de weg

Een beetje zelfspot op onze redactie kan geen kwaad…

Ok, wij bekennen…wij rijden met een BMW en vergeten wel eens dat pinkers in de basisuitrusting van elke wagen zitten en ja, wij ritsen, zoals het hoort, op het laatste moment. Zijn wij daarom egoïstisch en asociaal? Misschien wel ja, maar het gaat hem hier vooral om de stereotypering, met andere woorden, iedereen denkt hetzelfde over chauffeurs in bepaalde merken. In Engeland hebben ze onderzocht welk merk het slechtste imago heeft en dit is het resultaat…

2.000 mannen en vrouwen die dagelijks op de weg te vinden zijn kregen een vragenlijst voor de kiezen. Uit het resultaat blijkt dat verschillende merken en modellen een niet al te best imago hebben. Koploper van het pak, de BMW M3 (56%), van kortbij gevolgd door de Range Rovers en Audi TT’s met respectievelijk 48% en 43% als zijnde getypeerd als egoïstisch en asociaal.

Een eerder onderzoek van diezelfde rekels bracht aan het licht dat het vooral te maken had met een zekere stereotypering. Zodra we een dikke BMW in onze achteruitkijkspiegels spotten, gaan we er lekker vanuit dat dit een omhooggevallen zakenman wiens hobby bumperkleven is. Bij een verlaagde VW Scirocco met dubbele luide uitlaat en nog luidere boxen, denken we bijvoorbeeld al snel aan die Johnny met zijn petje op 45°. Wel opvallend, we ontkennen vaak het stereotype van het merk dat we zelf rijden.

Bij deze…wij zijn niet asociaal…(lachje)…en maak nu dat je van dat middenvak weg bent.
Bron: Manners/Ladbible

You May Also Like

Pimp My Land Rover met een 6,2L Corvette-motor!

Wie een Land Rover Defender wil dat er gepimpt stoerder uitziet dan eender welke ...

Dit zijn de gefortuneerde gelukzakken die met een Bugatti Chiron rijden

We mochten hem al aanschouwen op het afgelopen autosalon, de snelle en vooral peperdure ...

Automechaniek voor dummies: Zo bouw je zelf een (vintage) F1-wagen

Startprijs? 2.100 euro Wat kan je zoal doen met héél veel tijd en een ...

Hosting door Fraai