Peaky Blinders lost details over seizoen 5

We kijken al uit naar 2019

Laten we een kat een poes noemen, geen enkele serie waar we harder aan verknocht zijn dan Peaky Blinders. Net als iedereen zitten we dan ook ongeduldig te wachten op seizoen 5. Gelukkig hebben wij bij Whatmatters wat connecties en kunnen we jullie alvast een paar tips van de sluier oplichten.

Zo raakte ondertussen bekend dat de opnames deze herfst zullen starten en dat we dan ook quasi zeker zijn dat we in de loop van 2019 de olijke bende op ons scherm zullen krijgen.

En wat de inhoud betreft, we laten de jaren ’20 achter ons en komen in de jaren ’30 terecht. Jaren die gekend zijn omwille van hun grote economische crisis en wat samen met het opkomende fascisme een bijzonder grote rol zal krijgen in seizoen 5.

Hoe de reeks zal eindigen weet uiteraard alleen nog maar Steven Knight en zijn gevolg. Wat we wel weten is dat deze rekel zeven seizoenen wil maken en dat we dus nog lang niet gedaan hebben met ‘Peaky Bingewatching’. Het verhaal tot en met reeks zeven is al volledig uitgetekend. Zo liet hij al verstaan dat de serie zal eindigen met het begin van WOII, reken maar als apotheose het eerste luchtalarm van Birmingham in 1939.

Zorgen voor later want eerst moet dus reeks 5 nog opgenomen worden. Een reeks die volgt op een seizoen dat eindigde met vele vragen. Is Alfie Solomons (Tom Hardy) nu echt dood? Afwachten…dit wordt niet gelost! In ieder geval liet de maker verstaan dat Thomas Shelby (Cillian Murphy) nog wel even meegaat…doch…een garantie tot op het einde is er nooit! Op de vraag of het zonder Cillian Murphy kan, antwoordde hij dan ook gevat: “I would think about it, we are bringing through the new genereation, but I don’t contemplate it.”

Hebben ze echt bestaan, de familie Shelby? Neen, maar Steven Knight haalde wel inspiratie bij zijn eigen familie. Zijn vader en nonkels, de Sheldons, waren bookmakers die door iedereen de Peaky Blinders werden genoemd…dus toch een beetje autobiografisch.

Tags:

  • Co-founder en het gezicht van Whatmatters dat met humor in zijn pen dagelijks het leven van alle mannen luchtiger maakt met de nodige tips rond Lifestyle, Real Estate, Gadgets,...de heerlijkste bolides onderwerpt aan een roadtest en uiteraard jullie de mooiste babes van het Noordelijk én het Zuidelijk halfrond op jullie loslaat.

Dit vind je misschien ook leuk

Esmee, samen met haar tweelingzus Sharon dé sensatie van Ex On The Beach Double Dutch!

Je hebt ‘kijken’ en ‘kijken kijken’…wie herinnert zich deze uitspraak uit Temptation Island niet? ...

Heerlijk: Jongen die aftrap mocht geven in Marseille doet dit als een baas! (Video)

Profvoetballer voor één dag! Dit zal de jongen nooit nog vergeten! Je ziet het ...

Hosting door Fraai