Bevestigd: BMW-rijders zijn het meest egoïstisch en asociaal op de weg

Een beetje zelfspot op onze redactie kan geen kwaad…

Ok, wij bekennen…wij rijden met een BMW en vergeten wel eens dat pinkers in de basisuitrusting van elke wagen zitten en ja, wij ritsen, zoals het hoort, op het laatste moment. Zijn wij daarom egoïstisch en asociaal? Misschien wel ja, maar het gaat hem hier vooral om de stereotypering, met andere woorden, iedereen denkt hetzelfde over chauffeurs in bepaalde merken. In Engeland hebben ze onderzocht welk merk het slechtste imago heeft en dit is het resultaat…

2.000 mannen en vrouwen die dagelijks op de weg te vinden zijn kregen een vragenlijst voor de kiezen. Uit het resultaat blijkt dat verschillende merken en modellen een niet al te best imago hebben. Koploper van het pak, de BMW M3 (56%), van kortbij gevolgd door de Range Rovers en Audi TT’s met respectievelijk 48% en 43% als zijnde getypeerd als egoïstisch en asociaal.

Een eerder onderzoek van diezelfde rekels bracht aan het licht dat het vooral te maken had met een zekere stereotypering. Zodra we een dikke BMW in onze achteruitkijkspiegels spotten, gaan we er lekker vanuit dat dit een omhooggevallen zakenman wiens hobby bumperkleven is. Bij een verlaagde VW Scirocco met dubbele luide uitlaat en nog luidere boxen, denken we bijvoorbeeld al snel aan die Johnny met zijn petje op 45°. Wel opvallend, we ontkennen vaak het stereotype van het merk dat we zelf rijden.

Bij deze…wij zijn niet asociaal…(lachje)…en maak nu dat je van dat middenvak weg bent.

Bron: Manners/Ladbible

Tags:

  • Co-founder en het gezicht van Whatmatters dat met humor in zijn pen dagelijks het leven van alle mannen luchtiger maakt met de nodige tips rond Lifestyle, Real Estate, Gadgets,...de heerlijkste bolides onderwerpt aan een roadtest en uiteraard jullie de mooiste babes van het Noordelijk én het Zuidelijk halfrond op jullie loslaat.

Dit vind je misschien ook leuk

Whatmatters On Tour: Alfa Romeo B-Tech Lifestyle Event in Turijn

Cars, Travel, Food…een All-In-tripje dat we niet snel zullen vergeten. Alfa boomt…Met een verkoop dat ...

"May The Force be with You!", de Stormtrooper Jeep!

Ok, dat we een Jeep Wrangler konden pimpen, wisten we al via onze zwartharige ...

De minimalistische monsters van Clockwork Motorcycles

Ooit kopen we misschien wel een motor, voorlopig heeft de midlifecrisis echter nog niet ...

Hosting door Fraai