Zondagtip: Antwerp Classic Car Event te Brasschaat

Het tweedaagse ANTWERP CLASSIC CAR EVENT (ACCE) trapte zich gisteren met een vliegende start in gang. Het is meteen ook de officiële kick-off voor de 15e TOUR AMICAL (9 – 15 mei). Het park van Brasschaat maakt zich daarbij op om net als vorig jaar – na de verhuis uit Antwerpen waar in 2017 de Lage Emissie Zone werd ingevoerd – maar liefst 15.000 bezoekers en makkelijk 1300 classic cars te ontvangen. De vooruitzichten ogen veelbelovend: de weersvoorspellingen hebben het over zomerse temperaturen.


Het laden van de deelnemende bolides aan TOUR AMICAL samen met 25.000 vierkante meter (!) enkel en alleen aan classic car verkoop- accessoires- en infostanden in combinatie met premières van allerhande topmodellen…het is en blijven de trekpleisters van het Antwerp Classic Car Event voor elke bewonderaar van oldtimers en de pur sang wagenliefhebber.

Toch durft de organisatie van ACCE, dat sinds 2011 is uitgegroeid tot een vaste waarde in het circuit van de Antwerpse oldtimerevenementen, sleutelen aan zijn succesformule. Zo zal het ook deze editie de trouwe bezoekers weten te verrassen met een heleboel nieuwigheden.
Het ACCE verwelkomt dit jaar drie nieuwe standhouders: Bentley, Lamborghini en Aston Martin. Daarnaast zal de eerste volledig elektrische Jaguar, de I-Pace, in exclusieve avant-première worden voorgesteld aan het grote publiek. In het goede gezelschap van de i8 Roadster Hybride Cabrio van BMW, zullen deze twee beloftevolle nieuwkomers op de automarkt ongetwijfeld de show stelen.

De iconische Duitse autobouwer Porsche heeft op haar beurt dan ook weer iets te vieren en organiseert bij ACCE naar aanleiding van zijn zeventigste verjaardag – wat een zeventig onwaarschijnlijke jaren – een meeting van de Porsche Classic Club Belgium. Nog meer dan anders komen de Porschefans dus aan hun trekken.
Antwerp Classic Car Event (ACCE), vandaag in het Park Van Brasschaat telkens van 8u tot 18u…en de toegang is gratis!

Credits: Holy 2/Seppe

You May Also Like

Een privéjet als luxe-living

Het is ons als gewone stervelingen niet gegund, maar wie weet ooit als Whatmatters ...

Whatmatters Roadtest: BMW X3 xDrive 20d 2018

Hiermee is de derde generatie van de BMW X3 een feit. Eentje die de ...

Porsche denkt al volop aan de zomer: 911 Cabrio

Het dak eraf! Het gaat snel bij de jongens met het zwart steigerend paard ...

Hosting door Fraai