Zo hou je je witte sneakers…wit!

Als er één ding is wat we sowieso in onze schoenkast hebben staan en we bekennen, zelfs meerdere exemplaren, dan zij het wel witte sneakers. Adidas, Nike of een D&G…betaalbaar of prijzig, één ding hebben ze gemeen…ze worden vuil. Hierbij een paar tips om ze schoon te maken en vooral te houden…

1 Vermijd de wasmachine

Hier gingen we al een paar keer in de mist en dit had zijn gevolgen. Hoe verleidelijk het ook moge zijn, probeer de wasmachine te vermijden. De stiksels kunnen loskomen en het rubber kan verkleuren. Mocht je het toch overwegen (sommige sneakers zijn toch wasmachineproof), hou het dan bij lage temperaturen en hou ze uit de droogkast…tenzij je ze echt naar de filistijnen wilt helpen.

2 Investeer in producten

Naast een goed zeepje en warm water heb je minstens ook een een harde borstel, een zachte borstel en een microvezeldoekje nodig. Vlekken wrijf je eruit door cirkelvormige bewegingen te maken met een natte borstel. Neem het tenslotte af met het doekje. Hoe sneller je een vuile plek behandelt, hoe meer kans op een schoon en proper resultaat.

3 Vergeet de veters niet

Je schoenen mogen nog witter zijn dan de tandpasta-smile van Annelien Coorevits, met vuile veters kom je slonzig en vuil over. Om dit op te lossen haal je ze er helemaal uit en laat je ze weken in een sopje wasmiddel of in uiterst vuile gevallen, een sopje javel. Leg ze nadien op de verwarming om te drogen. Zijn ze echter nog niet stralend wit, koop er dan gewoon nieuwe!

4 Goed begonnen is half gewonnen

Voor je jouw nieuwe sneakers gaat dragen, is het handig om ze in te spuiten met een beschermende spray. Jouw schoenwinkel heeft deze zeker liggen. Bewaar de schoenendoos en berg ze hierin op als je ze niet draagt, dan kan er nooit vuil of stof op komen.

5 Draag sokken

Hoe mooi je ook met het blote enkeltje in je spierwitte sneaker staat, met blote voeten in je schoenen gaan staat gelijk met zweetvoeten en -geuren…daarbovenop is de kans groot dat er hierdoor verkleuringen ontstaan. Tegenwoordig bestaan er leuke voetzooltjes die je niet ziet en toch een beetje je voeten en sneakers beschermt.


Credits: Pinterest

You May Also Like

Geniaal: zo scoor je altijd meteen na de aftrap met FIFA 18!

Zo word je de echte Koning FIFA van jouw vrienden… Ben je het ondertussen ...

Airbus pakt uit met een razendsnelle helikopter!

Airbus, die kennen we natuurlijk van de vliegtuigen, maar wist je dat ze ook ...

5 reden waarom Mauritius & Dubai op je bucketlist horen!

Laat ons beginnen met Mauritius. Mauritius dat klinkt als wuivende palmbomen, cocktails en koraalriffen ...

Hosting door Fraai