Whatmatters test: Beslissingen nemen als je dronken of geil bent!

Of de gemiddelde Whatmatters-redacteur wel eens dronken of geil is? Laten we stellen dat dit meermaals voorkomt. Na het lezen van een heel interessant en wetenschappelijk artikel begrijpen wij daarom nu veel beter waarom wij soms domme, onoverwogen,.. beslissingen durven nemen. We roepen dan wel eens ‘YOLO’ om ons schuldgevoel wat te doen wegebben maar jammer genoeg komen wij hier niet altijd even goed weg. Integendeel. We horen jullie denken…wie in godsnaam denkt er aan om een wetenschappelijk onderzoek te doen naar het nemen van beslissingen als je dronken of geil bent? Tja…een stel Canadezen.


In een experiment hadden onderzoekers meer dan 100 deelnemers verzameld die of porno, of niet-seksuele videoclips keken. Vervolgens werden de kijkers ondervraagd over hoe ze zouden handelen bij verschillende seksuele scenario’s. De resultaten zijn ontnuchterend. Opgewonden mensen zeiden dat ze meer geneigd zijn risico’s te nemen in bed. ‘Geen frakje aan het zakje’ bijvoorbeeld. Tegelijk wilden de onderzoekers ook testen hoe geilheid je beslissingen buiten de slaapkamer beïnvloedt. Een tweede experiment dus waarbij er 100 andere mensen waren die dezelfde video’s bekeken, maar vervolgens een spelletje blackjack speelden. En driewerf hoera…onze Canadezen ontdekten dat de opgewonden groep 13% meer risico nam in het spel dan mensen die niet opgewonden waren.

Tijd om dit onderzoek dan ook zelf eens aan de waarheid te toetsen. Wijzelf deden de test met de vrouwen achter uw redacteurs die naakt de kaarten verdeelden. Was het het zicht, of toch ook een beetje die fles gin die we nog moesten recenseren…onze 200€ (de weddenschap met de dames) waren we na 8 inzetbeurten al kwijt. Het schijnt dat de plaatselijke schoenwinkel daags nadien in de handen wreef, soit…om maar te zeggen…test geslaagd…hoewel, kunnen wij dit geslaagd noemen? Helaas zijn er, op expliciete vraag van de dames, geen beelden van onze test.

Shayna Sparlin, die het onderzoek publiceert vat het als volgt samen: ‘Je mate van opwinding heeft niet per se impact op je vermogen keuzes te maken, maar het heeft wel invloed op de motivatie achter je keuze.’ Dus, al weet je nog zo goed dat je bijvoorbeeld een condoom moet gebruiken, je zal wellicht onbeschermde seks willen hebben omdat dat nu eenmaal zo’n “awesome” idee lijkt. In een vaste relatie niet echt een probleem lijkt ons, tenzij je de pil van je lief niet vertrouwt. Als single op de markt van Tinder of aan het strand in Ibiza met een net geschoten vogel lijkt ons dan een passage bij de dokter voor een bloedtest aangewezen, en laat het duidelijk zijn…je hoeft hiervoor niet te wachten tot er champignons op je krabpaal groeien.

Dus, is het tijd om belangrijke beslissingen te nemen en helder na te denken, zorg er dan voor dat de alcohol en de opwinding ver te zoeken is. ‘Maak regels, zodat je weet wat je van jezelf kunt verwachten als je plotseling met een schone dame in bed belandt en je niet weet wat je overkomt’, voegt Miss Sparling er nog aan toe. Een regel kan bijvoorbeeld zijn: ‘Ik gebruik altijd een condoom, tenzij ik seks heb met een partner waarvan ik 100% zeker weet dat hij of zij geen SOA heeft’.


 

In tegenstelling tot Tantenonneke Shayna houden wij hier geen preek en laten we de mate van dronkenschap op geilheid tijdens het nemen van je beslissingen volledig aan jezelf over. ‘YOLO’, weet je wel? Maar het is niet dat we je niet gewaarschuwd hebben! En neen, wij zijn niet verantwoordelijk voor die koortsblaas op je lip en neen, wij staan binnen negen maanden niet met een cadeau aan het kraambed…hoewel…tegen een babyborrel zeggen we niet snel nee!

Bron onderzoek: Men’s Health

You May Also Like

ADVIES voor mannen met een kleine fluit!

Kijk niet iedereen kan even groot geschapen zijn, zo simpel is het. Een kleine ...

6 social media fouten die bijna elk koppel maakt

Social media zijn leuk, social media zijn hip, maar social media zijn ook nep, ...

Belfida l pure verwennerij uit een kaars!

Heb je nood aan wat tijd voor jezelf? Wie niet in deze hectische tijden! ...

Hosting door Fraai