Vergeet Filip Joos, commentaar tijdens KAA Gent – RSC Anderlecht wordt “de shit”!

Sorry Filip Joos, you’re out! Althans, als het aan ons ligt op zondag 13 mei!

De strijd om de titel in de Jupiler Pro League mag dan al stilaan in een beslissende plooi liggen, het gevecht om de tweede plaats -en bijbehorend ticket voor de voorrondes van de Champions League- belooft nog spannend te worden. KAA Gent en RSC Anderlecht kunnen er hun eer mee redden. Op zondag 13 mei proberen ze elkaar dan ook finaal de mokerslag te geven. Een wedstrijd die Play Sports vanaf 18u live uitzendt op maar liefst drie kanalen, uitzonderlijk opengesteld (gratis dus!) voor alle digitale tv-abonnees van Telenet. Drie kanalen? Jawel, met per kanaal een commentator (duo) naar keuze.

Ok, de paar fans die Filip Joos heeft, kunnen terecht op het ene Play Sports kanaal voor deskundige en neutrale commentaar bij deze topper, maar liefhebbers van schaamteloos en subjectief verbaal vuurwerk vinden hun gading op het KAA Gent of RSC Anderlecht kanaal van Play Sports. Langs Gentse zijde verzorgen Joris Hessels en Dominique Van Malder, bekend van het tv-programma Radio Gaga, het commentaar. Voor les Mauves springen Adil El Arbi en zijn kompaan Bilall Fallah, die u kent als het regisseursduo achter filmhits Black en Patser, in de bres. Twee duo’s die een tweetal weken voor de clash elkaar nu al dissen!


“Een match die we op voorhand al gewonnen hebben”, blikt Joris Hessels vooruit naar de prestigeslag tussen beide commentaarduo’s. 13 mei 2018 staat met stip genoteerd in zijn agenda, erkent de acteur en presentator die nu al ruim tien jaar verknocht is aan de Gantoise. “Dit is een grote droom die uitkomt”, aldus Hessels. “Je moet weten: als kind voetbalde ik vaak op mijn eentje, waarbij ik mijn acties voorzag van commentaar. Allemaal fenomenale acties, dat spreekt voor zich. (lacht) Ik heb altijd een grote bewondering gekoesterd voor het enthousiasme en de taalvirtuositeit van Rik De Saedeleer, Jan Wauters en recenter Filip Joos of Peter Vandenbempt.”

Hetzelfde enthousiasme en gevoel voor taal etaleerden Hessels en Van Malder meermaals in hun Radio Gaga. Met deze live voetbalverslaggeving komt daar een extra dimensie bij. “Sommige mensen zullen verbaasd zijn over onze uitbundigheid en de vuile klap die we spuien”, denkt Hessels. “Ik ga me een beetje voorbereiden om alle spelers te leren kennen, maar verder floep ik er alles uit wat in me opkomt. Het zal gênant worden. Dus bij deze: op voorhand mijn excuses.”

“Het wordt de shit”

Bilall klinkt overtuigd: “Het wordt de shit.” Hij droomde er eerder van om zélf profvoetballer te worden. Bij Anderlecht, dat spreekt voor zich, maar een beenbreuk besliste er anders over. Hij bleef zijn favoriete club wel van nabij volgen. “Vooral die ploeg van 2000, met Radzinski en Koller. Gouden tijden!” Adil El Arbi zijn voorliefde voor Anderlecht heeft ook zo zijn voordelen: “De meeste van mijn vrienden zijn van Antwerpen. Zij supporteren dus voor Beerschot of voor Antwerp. Maar toen er geen Antwerpse clubs in eerste klasse speelden, was er maar één optie voor mij: Anderlecht. Zeker omdat mijn familie van Brussel is. Zo vermijd ik ook ruzies: wanneer mijn Antwerpse maten vragen voor wie ik supporter, moet ik niemand kwaad maken.”


Nog eens snel een hoe, wie en wat…

  • Zondag 13 Mei om 18u00
  • Supporterscommentaar tijdens topper KAA Gent – RSC Anderlecht
  • Radio Gaga – Joris Hessels x Dominique Van Malder  (KAA Gent) vs. Adil El Arbi x Bilall Fallah (RSC Anderlecht)
  • Op de Play Sports HD kanalen
  • Kostprijs? 0, nada, niks!

Wij zitten alvast klaar! Jullie?

You May Also Like

Fout, Fouter, Foutst! Dit is de XXX-parodie op Fortnite! (trailer)

Welke heupwiegende dansjes zouden ze hiervoor uitgevonden hebben? Noem iets succesvol of een hype ...

Love Island komt terug en jij kan erbij zijn!

Je moet je wel aan de regels houden… Over die regels hebben we het ...

Sneller dan verwacht: La Casa De Papel komt nog dit jaar met derde reeks!

Wie zei er nog dat El Profesor en zijn Bandito’s pas in 2019 zouden ...

Hosting door Fraai