Met Nespresso gaan we een bloedhete zomer in

Uiteraard kan je met Senseo al een eind komen, maar als je ons thuis laat kiezen drinken we het liefst een kopje Nespresso. Wat goed genoeg is voor een oude bok met smaak als Clooney, daar kunnen wij ook wel mee leven..of heb je zijn groen blaadje gemist?
In de zomer zakt het koffieverbruik op de Whatmatters redactie echter spectaculair. Eerlijk als de zweetdruppels over onze rug lopen hebben we liever een milkshake dan een koffie. Dat besef ik echter ook bij de rekels van Nespresso doorgedrongen. Toen we hen dit stuitende probleem voor de kiezen schoven kwamen ze dan ook al snel met de oplossing: koffielimonade.
Nu gaan we geen uren uitweiden over de mogelijkheden, de opties en de smaakvariaties, daarvoor zijn we iets te praktisch ingesteld bij Whatmatters en soms ook gewoonweg te lui, nee, we geven jullie 2 receptjes waar je zelf mee aan de slag kan om je Nespresso te tunen.

Ijskoffie met rode vruchten

2_COFFEE_ESPRESSOS_ESPRESSOS_CAPSULES_ROMA_021120101533 2_COFFEE_DECAFFEINATO_CAPSULES_DECAFFEINATOINTENSO_040920081508 51
 
 
 
 
 
 
 

Ingrediënten

Bereiding

  • Mix het fruit in een blender tot een puree.
  • Zeef de vruchtenpuree om alle zaadjes te verwijderen.
  • Voeg suiker toe naar eigen smaak.
  • Maak een Grand Cru Roma of een Grand Cru Decaffeinato Ristretto Intenso klaar in een espressokop (40 ml).
  • Giet alles in een shaker, samen met de suiker, de ijsblokjes en de fruitcoulis.
  • Mix het geheel tot de ijsblokjes volledig gesmolten zijn.
  • Giet je drankje in een glas (110 ml).
  • Versier de rand van het glas met een takje aalbessen.
  • Serveer onmiddellijk.  

Koffielimonade met pomelo

97 2_COFFEE_ESPRESSOS_ESPRESSOSPUREORIGINE_CAPSULES_ROSABAYADECOLOMBIA_112620081502
 
 
 
 
 
Ingrediënten

Bereiding

  • Breng 2 lepels gecrushed ijs in het glas en giet er de siroop van grapefruit over.
  • Voeg de limonade toe.
  • Maak een Nespresso Grand Cru Rosabaya de Colombia klaar in een espressokop (40 ml)
  • Meng de koffie samen met een beetje ijs in de shaker.
  • Giet de koude Grand Cru Rosabaya de Colombia met behulp van een lepel over de limonade. Wees voorzichtig, zodat de verschillende laagjes niet vermengd geraken voor het mooiste resultaat. Gebruik het schijfje grapefruit om het glas te versieren.

 

You May Also Like

'Ghostbuster' voor één dag Mister C. kraakt verlaten ziekenhuis!

Mister C., de man die wij inschakelen als er opdrachten komen waarbij het angstzweet ...

Hollywood investeert in drank! Nu ook een Ryan Reynolds Gin…

Drake, P. Diddy, Jay Z. of George Clooney…ze boeren niet alleen goed met hun ...

Op hun bakkes: Enfusion League

Nee, bij Whatmatters zijn we geen vechtersbazen. Niet dat we flauw vallen van wat ...